Nyheter

– Vi må vise oss fram med det beste vi har

Under 100-Ugå i fjor solgte Hereford over 6000 porsjoner av sin indrefilet. Nå skal de gjenta suksessen.

Bilde 1 av 3

– Det er selvfølgelig en motivasjon å selge like mange porsjoner nå, som under 100-Ugå i september, men det viktigste for oss er tross alt at gjestene er fornøyde, sier restaurantsjef ved Hereford Biffstue, Dominika Jurkowska, til RA.

Under 100-Ugå i fjor var Hereford det spisestedet som solgte flest porsjoner under matuka, og hele 6647 måltider til 100-lappen ble servert.

Restaurantsjef hos Hereford, Dominika Jurkowska, legger siste hånd på verket før restauranten åpnet klokken 14.00 mandag.

Nå som da serverer de sin signaturrett; indrefilet. Denne gangen med pepper- eller bearnéssaus, grønnsaker og poteter.

– Vi har brukt mye tid på å finne ut hva vi skulle servere denne gangen, og vi landet på indrefilet av storfe igjen – det var en stor suksess sist. Vi er jo et steakhouse, og dersom vi vil at gjestene skal komme tilbake må vi vise dem hva vi er best på, og vi må vise oss fram med det beste vi har, sier Jurkowska.

– Det koster jo litt mer å lage dette enn å lage en pastarett, men det er dette som er Hereford. Indrefilet er hele konseptet vårt, legger hun til.

Ett tonn kjøtt

For å matche deres forrige rekord er det kjøpt inn ikke mindre enn ett tonn kjøtt.

– Ett tonn kjøtt gir cirka 6000 kjøttstykker. Vi har ansatt proffe slaktere som skjærer kjøttet for oss, og våre kokker har de siste dagene jobbet med å forberede pepper- og bearnéssaus, sier Jurkowska, som allerede mandag morgen var klar for storinnrykk i restauranten.

– Under 100-Ugå i september var det til enhver tid mellom 30 og 40 personer som ventet på bord på utsiden. Vi vet det blir travelt nå også, men samtidig er det utrolig kjekt med så mye liv i sentrum, sier Jurkowska.

3370 porsjoner

Delikatessen by Foodfighters i Langgata serverer denne uken en deli-ramen kraftsuppe til hundrelappen, som kan serveres både med og uten kjøtt. Denne gangen, som hver gang tidligere, har de valgt å servere noe helt nytt som de ikke har på menyen fra før av.

– Vi har alltid hatt et kjøttfritt alternativ hos oss, fordi vi ønsker å tilfredsstille alle. Matmessig liker vi også å følge litt med i tiden, og det er suppen et  godt eksempel på, sier daglig leder Christel Thulin til RA.

Også Delikatessen var et av stedene som solgte flest porsjoner under 100-Ugå i september (3370). De er nå med for sjuende gang, og har som mål å bikke 3000 serveringer av 100-retten i løpet av uken. 

Daglig leder Thulin sier de ikke ville vært foruten 100-Ugå.

– Dette har stor verdi for byen, og det trekker mye folk til sentrum. Det føles litt som en slags Gladmat, sier hun.

Mangler bare en konsert

Hos Hekkan Burger i Vågsgata serveres det denne gangen en klassisk «Butter burger». Også Hekkan lå på topp i antall serverte måltider i september, hvor totalen landet på 4120.

Linn Haga pakker inn Butter Burger hos Hekkan Burger, som er deres rett til 100 kroner under 100-Ugå.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange burgere vi kommer til å selge denne gangen, men vi har kjøpt inn 1000 kilo burgerkjøtt. Vi hadde veldig gode tall i september, og det er vi sykt fornøyde med. Likevel er vi ikke så opptatt av pallplassering, men å gi kundene skikkelig digge burgere, sier daglig leder Olje Dysjaland til RA, og legger til:

– Dette er fjerde gang vi er med på 100-Ugå, og det er et konsept som virkelig har fått fotfeste og som etter hvert har blitt viktig for byen. Det eneste som mangler nå er noen telt på Ruten og at det hele avsluttes med en skikkelig konsert.

100-Ugå 2019:

* 100-Ugå blir arrangert to ganger i året i Sandnes.

* Under 100-Ugå i september 2018 var det disse serveringsstedene som solgte flest måltider:

* Hereford Biffstue – 6647.

* Gamlaværket – 5562.

* Shin Sushi – 4906.

* Hekkan Burger – 4120.

* Delikatessen By Foodfighters – 3370.

* 100-Ugå ble for første gang arrangert i februar 2014. Den gangen hadde matuka 10.000 besøkende.

* Under forrige 100-Ugå, i september 2018, var det 71.265 personer som tok turen innom.

Disse er med i år:

* Al Forno

* Banken Pub

* Big Horn

* Bistro mo

* BådeOg

* Chopan Tandoori

* Coffeeberry

* Delikatessen By Foodfighters

* Dominos Pizza

* Gamlaværket

* Godt Maxi

* Happy Time Sandnes

* Hekkan Burger

* Hereford Biffstue

* Hotel Sverre

* Huong Viet

* India Tandoori Restaurant

* Jai Hind indisk restaurant

* Jordbærpikene Bystasjonen

* Kebaben

* Lille Bangkok

* Lunchbaren

* Macau asiatisk restaurant

* Melkebaren

* MONDO

* NOI

* Olive Tree

* Pastabakeriet

* Petite

* På Siå

* Quality Hotel Residence

* Royal thai restaurant

* San Sab Thairestaurant

* Sandnes Brygge

* Sandnes pizza kebabhouse

* Sandnes sushi mix AS

* Shin sushi

* Smakeriet

* ta/ste - Restauranten i kulturhuset

* Tribute

* Yod Siam Thai Cuisine

Mer fra Dagsavisen