Christian Wedler forteller at han hadde et veldig profesjonelt forhold til Kari Raustein (ryggen til) fram til Hestnes-saken sprakk i Aftenbladet forrige helg. Foto: Roy Storvik

– Vi kunne ikke si at alt var ok

Gruppeleder Christian Wedler sier han synes det er trist å miste partimedlemmer.

– Først vil jeg si at det alltid er trist å miste partimedlemmer. Når hun nå har meldt seg ut av vår gruppe, har ikke jeg som gruppeleder noen rolle overfor henne. Derfor kommenterer jeg ikke hennes utspill. Jeg ønsker henne og mannen lykke til videre, sier Wedler til RA.

Han sier samtidig at han forstår at den såkalte Hestnes-saken ble vanskelig for Raustein. 

Saken, som ble publisert i Stavanger Aftenblad forrige helg, omhandler Kari Raustein og hennes engasjement i en tomtesak der en venn av henne var involvert. Raustein meldte seg ikke inhabil i behandlingen av saken, og Stavanger Aftenblad har rettet et kritisk søkelys mot hennes vurdering.

LES OGSÅ: Derfor trekker Raustein seg fra Frp

Tungt

– Jeg forstår veldig godt at det var tungt. Hun hadde nok sett av vi som bystyregruppe ville si at alt var i orden og at alt hun hadde gjort var ok. Det kunne vi ikke gjøre. Det kom stadig nye opplysninger og nye vinklinger. Men jeg har forståelse for at hun ble opprørt over det, forklarer Wedler.

Han sier også at Raustein og ham selv hadde et veldig profesjonelt forhold fram til saken sprakk.

– Øvyind og Kari hadde også meldt seg på gruppetur med partiet. Så kommer de nå med disse gamle sakene, sier Wedler.

– Dumt

Kristoffer Sivertsen, leder i lokallaget til Stavanger Frp, sier følgende om utmeldingene til ekteparet Raustein:

– Stavanger Frp tar til etterretning at de melder seg ut. Jeg synes det er dumt at de har kommet til den beslutningen. Jeg vil takke begge for at de har stått på for partiet og den jobben de har gjort. Vi kommer nå til å forholde oss til dem som uavhengige og håper vi kan samarbeide framover, sier Sivertsen til RA.

LES OGSÅ: Dette er striden i Stavanger Frp

Han henviser til Wedler for kommentarer knyttet til påstandene fra Raustein som omhandler bystyregruppen.

Om påstandene fra Finn og Else Berner, som blant annet hevder partiet behandler medlemmer illojalt, sier Sivertsen at han ikke kjenner seg igjen. 

– Vi praktiserer åpenhet og behandler dette jevnlig på årsmøtet. Jeg skjønner ikke kritikken, sier han.