Reidar Goa og Andrè Danielsen sammen på innbytterbenken. Goa er en av veteranene som spår en vanskelig sesong for laget.

Veteranene spår en tøff sesong

Optimismen er lagt til side før søndagens Viking-kamp mot Sarpsborg 08. Arild Ravndal, Lars Gaute Bø og Reidar Goa tror på en vanskelig sesong.

Av Per Thime

Både Reidar Goa, Arild Ravndal og Lars Gaute Bø har vært i nærheten av å være bautaer i Viking i flere tiår til sammen. Bare Reidar Goa var til stede på kampen da Viking tapte 1–2 mot Tromsø.

– Det er viktig å innse at vi er et middelmådig lag. Det er mange år siden Viking har vunnet noe, og det er jo også noe vi ser på interessen rundt laget.

Torsdagens oppmøte fra publikum er skuffende, men ikke overraskende, sier Reidar Goa til RA.

For mye lokalt

Goa har over 400 kamper for Viking, han er æresmedlem og spilte for klubben fra 1966–1977. På den tiden var som oftest spillerne på laget lokale. Mot Tromsø var det også et lokalt preg, med hele fem spillere fra start. Det er Goa skeptisk til.

– I mitt hode er det for mye på en gang. En til to lokale spillere er nok, for så heller å ta det gradvis. Alle får det ikke til samtidig, og det så vi også mot Tromsø, mener han.

Den tidligere bonden fra Randaberg mener som andre, at Viking var uheldige og burde vunnet kampen.

– Det er klart de burde det. Jeg synes jo de har vært uheldige, men når det er sagt, så er det jo slike kamper som mot Tromsø de skal vinne.

– Hva tror du da, om sesongen?

– Det blir vanskelig, men vi skal ikke svartmale situasjonen heller. Det er for tidlig, men jeg ser jo på det videre programmet at det kan bli flere poengtap framover.

Tror på bedre tider

Den tidligere forsvarsklippen Arild Ravndal, så deler av kampen mot Tromsø.

– Det er bare spilt to runder. Jeg lar meg begeistre litt av at laget forsøker å spille offensiv fotball. De forsøker å skape sjanser. Derfor har jeg også delvis troen på at det kan løsne allerede i morgen mot Sarpsborg.

Ravndal er imidlertid oppgitt av andre ting rundt Viking.

– Når jeg er inne på sosiale medier og leser på grupper som omhandler Viking, da blir jeg til tider sint. Etter to kamper svartmales situasjonen fullstendig av enkelte. Jeg tror det blir en vanskelig sesong, men Viking rykker ikke ned.

Det tror heller ikke Lars Gaute Bø. Keeperen som var i klubben fra 1989 til 2001 er ikke fast på stadion lenger.

– Jeg får likevel med meg en del. Mot Vålerenga viste laget mye bra og burde ledet. I deler av kampen mot Tromsø litt av det samme. Tilfeldigheter avgjør dessverre kampen, sier han.

Sarpsborg 08, Rosenborg, Odd og Brann er de fire neste motstanderne for Viking.

– Det er hjemme mot både Rosenborg og Odd, så hvorfor ikke; det kan bli poeng i flere av de kampene.

– Og til slutt?

– Sesongen blir vanskelig, men jeg er ikke av den oppfatning at Viking rykker ned til nivå to, avslutter han.