Ting kan tyde på at boligmarkedet går mot bedre tider.

– Vesentlig flere boliger solgt i Stavanger

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at det er solgt vesentlig flere boliger i Stavanger i november i år sammenlignet med samme tid i fjor.

Det ble solgt 199 boliger i Stavanger i november, noe som er 12,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Men boligprisen fortsetter å synke, nå med 0,5 prosent i november.

Hittil i 2016 er det solgt 10,3 prosent færre boliger i Stavanger enn i samme periode i 2015.

Boligprisene i Stavanger har hatt en svakere utvikling enn landet under ett, som viste en oppgang på 0,1 prosent sist måned.

– Boligmarkedet i november har hatt høy aktivitet over det meste av landet. I byer som Stavanger og Trondheim er det solgt vesentlig flere boliger enn på samme tid i fjor, mens det har vært litt færre salg i Oslo. Nedgangen i hovedstaden skyldes primært det lave antall boliger for salg, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Normal november

Boligprisene falt i november i store deler av landet, noe som er normalt for måneden å være.

Det ble solgt 6949 bruktboliger sist måned. Det er en økning på 1,1 prosent sammenlignet med november 2015. Hittil i år er det solgt 83.142 boliger, noe som er 2,9 prosent færre enn i samme periode i 2015.

Den sterkeste 12 måneders veksten av byene hadde Oslo og Drammen med en oppgang henholdsvis på 22,0 og 15,7 prosent. Svakest 12 måneders vekst hadde Stavanger og Sandnes med en nedgang på henholdsvis 3,8 og 2,7 prosent.

– Positiv trend

– De regionale forskjellene har vært gjennomgående store i 2016. Etter sommeren har det vært et stadig bedre boligmarked i Rogaland, og da spesielt i Stavanger og Sandnes. Den positive trenden fortsatte i november, og det er grunn til å være moderat optimist når det gjelder prisutviklingen i disse byene i 2017, sier Dreyer.

Ved utgangen av måneden var det 469 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 49,2 prosent færre enn for ett år siden.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 64 dager. Det er vesentlig tregere enn resten av landet, som hadde 36 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.045.000,-.

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.