Per Vervik var naturlig nok noe rystet, men samtidig glad for at alt endte i likeste laget. Her sammen med resepsjonist Kari Sandve Helgøy, som fikk en travel aften.

Vervik roser publikums atferd:– Kunne gått verre

Arrangøren av Den Store Sommerfesten er glade for at ingen ble alvorlig skadd i den tropiske stormen som slo til midt under konserten.

Det ble høydramatisk da en tropisk storm slo inn over Viste midt under konserten med Åge Aleksandersen & Sambandet.

Musikerne fikk beskjed om å forlate scenen umiddelbart, og midt i en melodi flyktet Åge og Sambandet av scenen.

Få minutter senere kollapset deler av konstruksjonen, og publikum ble evakuert inn i det store VIP-teltet. Det tok ikke lang tid før PSS og politiet beordret alle opp til Viste Strandhotell for å søke ly.

Inne på hotellet oppsto det kaotiske tilstander, men ansatte sammen med PSS gjorde en formidabel innsats og fikk en slags kontroll på de 800 som stormet inn. Hotellet tok i bruk konferanseavdelingen og alle ledige rom de kunne benytte.

I tumultene ble tre personer lettere skadd, men heldigvis gikk evakueringen stort sett bra for alle involverte.

– Vi er veldig glade for at det ikke oppsto alvorlige skader, og heldigvis hadde vi en meget effektiv evakueringsplan. Vi må også rose publikum, PSS, hotellansatte og publikum for måten de taklet krisesituasjonen på. Dette kunne gått verre, sier Per Vervik til RA.

Pustet lettet ut

Øyvind Ekeland pustet også lettet ut etter dramatikken.

– Rapportene sier det blåste 32 sekundmeter på det sterkeste. Vårt utstyr er dimensjonert for 28 sekundmeter. Stålkonstruksjonene bøyde av for vinden, sier Ekeland.

Med så mange mennesker inne i VIP-teltet fryktet arrangøren en periode at katastrofen skulle inntreffe.

– PSS og politiet skal ha all ros for at de fikk folk så kjapt i sikkerhet. Teltet ga etter, og like etter at alle var evakuert revnet duken og ting fløy i luften, sier Ekeland til RA.

Aldri opplevd maken

De to ansvarlige vet ikke hvilke utfordringer dette fører til på sikt.

– Dette har vi aldri vært borti før, og når det gjelder folk som undrer seg over hva som skjer med billettene de har kjøpt, kan vi bare si at det vil vi se på i dagene som kommer. Det viktigste i dag var at ingen ble alvorlig skadet, sier Ekeland.

Vervik sier seg enig med sin kollega.

– Det praktiske får vi diskutere når solen igjen skinner. Takk til alle som sørget for at dette endte så bra som det gjorde, sier Per Vervik.