Venter opp mot 10.000 til nattkonsert på Dalsnuten

Fint vær, og Thomas Dybdahl på scenen i sceniske omgivelser gjør at det ventes masseinnrykk til nattevandring for klimaet.

Lørdag kveld blir det nemlig for første gang arrangert nattevandring for FNs bærekraftsmål i Rogaland, og stedet er Dalsnuten.

Norad, Sandnes kommune og Stavanger Turistforening står bak arrangementet, som starter med en skumringstur fra Gramstad til Dalsnuten og ned til Revholstjørn hvor det er rigget til utekonsert med Thomas Dybdahl.

Thomas Dybdahl står midt i livet og Los Angeles på sitt nye album «All These Things». FOTO: JEAN-BAPTISTE MONDINO Thomas Dybdahl spiller på ved Revholstjørn ved foten av Dalsnuten. Foto:JEAN-BAPTISTE MONDINO

Stor interesse

Over 10.000 har meldt sin interesse for arrangementet på forhånd på Facebook.

Stavanger Turistforening har rundt 70 frivillige i sving i området i kveld.  Leder Preben Falck, oppfordrer folk om være ute i god tid. Veien til Gramstad stenges nemlig for biltrafikk, og fra 18.30 vil det gå shuttlebusser til Gramstad fra Holbergs gate 15 (motsatt side av Maxi) som frakter deltakerne til startpunktet for turen. Både busstur og arrangementet er gratis. Bussene går hele kvelden fram og tilbake.

– Det er meldt fint vær og ligger an til en spektakulær kveld i det fri. Det er veldig kjekt at interessen er stor, og fra vårt ståsted, som er å få folk ut på tur i større deler av døgnet, så er det veldig positivt. Vi er til stede med mange frivillige i løypen for bidra til å skape en god opplevelse, sier Falck til RA.

– Vær tålmodig

Samtidig ber han folk om å kle seg godt, være tålmodige og forberedt på en kveld ute i det fri.

– Interessen er stor, så vi ber folk om å være tålmodige, spesielt etter konserten. Nyt naturen og ta det med ro. Alle kommer ned igjen, men alle kommer ikke ned på en gang, sier Falck.

Bærekraftsmål

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

– Uten at folk kjenner til FNs bærekraftsmål blir det vanskeligere å mobilisere for å nå dem. Derfor inviterer vi folk med på nattevandringer, slik at enda flere blir kjent med målene og kan være med å bidra til at vi når dem. Det er første gang vi arrangerer nattevandring i Rogaland, og vi håper at hele regionen vil bli med på en magisk tur til Dalsnuten, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

Tidligere har nattevandringene vært på Gaustatoppen, i Bodø, Ålesund, Bergen, Asker og Oslo, og totalt har 50.000 vært med å gå.

 Nattevandringen gjør det mulig å oppleve Dalsnuten i spektakulære lysinstallasjoner. Turen avsluttes med en gratiskonsert under åpen himmel.

Wirak: – Glad og stolt

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) gleder seg til kveldens arrangement.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) ønsker Hadia Tajik som listetopp for Rogaland Ap ved neste stortingsvalg. Foto: Roy Storvik

– Jeg er glad og stolt over at verdens vakreste nattevandring velger Sandnes som arrangørsted for det første arrangementet i Rogaland. Jeg håper så mange som mulig vil bli med å gå for FNs bærekraftsmål. Nattevandringen rundt Dalsnuten bidrar til å gjøre de 17 målene kjent, samtidig som det er en spektakulær tur, sier Wirak (Ap).

Verdens vakreste nattevandring er en del av en opplysningskampanje om bærekraftsmålene i regi av Norad – Direktoratet for utviklingssamarbeid.

PS. Verdens vakreste nattevandring er et alkoholfritt arrangement.

Nattevandringsfakta:

* Arrangementet er gratis, i regi av Norad, Sandnes kommune og Stavanger turistforening
* Turen starter fra Gramstad kl. 20.00, men det er selvsagt mulig å starte tidligere eller senere på kvelden.
* Konsert med Thomas Dybdahl begynner ca. kl.22.00, men det vil være underholdning på scenen fra kl.21.00.

Anbefalt utstyr:
* Hodelykt
* Varme og vanntette klær.
* Ryggsekk med noe varmt og kaldt å drikke og noe å spise.
* Ørepropper.
* Sitteunderlag.
* Arrangementet er alkoholfritt.
* Husk at det blir en lang kveld ute i det fri, så ta på nok varme klær.