Vikings Kristoffer Haugen gjør seg klar til sin andre kamp som midtstopper mot Brann på søndag. Foto: Pål Karstensen

Venstreback Haugen trumfer Vikings midtstoppere

Selv etter å ha kjøpt inn tre midtstoppere i sommer, blir det venstreback Kristoffer Haugen som tar suspenderte Rasmus Martinsens plass i midtforsvaret mot Brann søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sime Gregov, José Cruz og Andreas Nordvik har kommet inn, mens Karol Mets har forsvunnet på stopperplass. Med Rasmus Martinsen suspendert blir det nok en ny midtstopperkonstellasjon for Viking i morgen.

– Andreas er ikke helt klar til å starte kampen mot Brann, mens José kan være et alternativ på én av backene. Mest sannsynlig blir det å sette inn igjen Kristoffer Haugen i midten, sier Viking-trener Ian Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Wiggen ville gjerne hentet inn noen

Nok en ny midtstopperkonstellasjon

Det har han ingen betenkeligheter med.

– Kristoffer er høyreist, god på hodet og har bra fysikk. I tillegg er han god med ball og venstrefotet, som gir en balanse til midtforsvaret, forteller briten.

Etter Brann-kampen på søndag har Viking spillefri til 10. september, og den perioden skal brukes til å få de andre stopperne i gang.

– Jeg hadde ikke spilt fotball på to måneder før jeg kom hit, og selv om du holder deg i form med å løpe og løfte vekter, er det noe helt annet å komme i fotballform. Du må trene opp igjen fotballmuskulaturen, og det tar tid. Men jeg nærmer meg, sier Andreas Nordvik.

LES OGSÅ: Brennhete Abdi avgjorde igjen for Viking

Spilleklare etter miniferien

Han blir etter alt å dømme å finne på benken mot Brann, og det kanskje sammen med Cruz.

– Jeg føler meg klar til å bidra. Jeg er nok ikke 100 prosent, men hvis treneren ønsker at jeg skal spille, er jeg klar for det, sier Cruz, som også ser for seg å være ordentlig i gang etter Vikings lille minipause.

(Saken fortsetter under bildet)

Andreas Nordvik skryter av måten han har blitt tatt vare på siden han kom til Viking, og sier at han jobber med kampformen sammen med trenerteamet. Brann-kampen kommer nok likevel litt i tidligste laget for den tidligere Sarpsborg-spilleren. Her er Nordvik flankert av assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim (t.v.) og hovedtrener Ian Burchnall på fredagens Viking-trening. Foto: Pål Karstensen

Burchnall skjønner at det for utenforstående kan virke rart å trekke inn en venstreback i midten, all den tid han har tre tilgjengelige midtstoppere.

– Vi hentet Andreas for bare ti dager siden, og hvis det hadde vært nødvendig, kunne vi brukt ham. Men det er bedre for både oss og han at vi ikke rusher inn verken Andreas eller José for tidlig. Både for å sikre at de er klare, men også for å unngå skader, sier han.

LES OGSÅ: Green registrert for Eliteserien

– Ikke ideelt å spille stopper

Inn kommer altså Kristoffer Haugen til sin andre kamp som stopper.

– Det gikk jo fint sist, så vi får satse på at det går like bra denne gangen også, sier han.

Haugen medgir at det ikke er ideelt for han å spille stopper, og at han trives best på backen.

– Samtidig er det ikke noe problem for meg å spille stopper, men jeg føler meg absolutt mest komfortabel på backen. Etter denne kampen her blir det vel forhåpentligvis ikke flere gjesteopptredener i midtforsvaret, sier han.

Venstrebacken tror Vikings tre ukers pause etter Brann-kampen bare er bra for samhandlingen i laget.

– Vi får nesten like lang pause nå som i sommer, men med så mange nye spillere kan det være bra å få brukt litt tid på å trene sammen og spille den treningskampen som er satt opp mot Sogndal, sier Haugen.

LES OGSÅ: Henningsen om Adegbenro-salget

Fire år siden forrige hjemmeseier

Fredag var det nøyaktig fire år siden sist Viking slo Brann på hjemmebane, men søndag skal de gjøre det igjen, om vi skal tro Kristoffer Haugen.

– Det er alltid kjekt å spille mot Brann, da det er de som er litt våre erkefiender. Det betyr litt ekstra for supporterne og byen. Jeg håper det kommer mange på stadion som kan heie oss til seier på søndag, sier han.

Av de han selv har spilt i husker han best det siste oppgjøret mot Brann, der Viking utlignet på overtid, men den kampen han har best minner fra er den legendariske 5–0-seieren i 2006.

– Jeg var vel 12 år den gangen, og var på stadion for å se kampen. Det var en stor opplevelse å være til stede den kvelden, og selv om jeg selv har spilt mange kamper mot dem siden, er det fortsatt den kampen jeg husker best, sier Haugen.

LES OGSÅ: Vikings plan uten Adegbenro