Her er Gunn-Rita Dahle Flesjå under OL i Rio. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Velt ødela VM-rittet

Gunn-Rita Dahle Flesjå (44) kjempet om en plass i toppen da hun veltet og punkterte i VM i terrengsykling i Australia. Det endte med 13.-plass.

Uhellet skjedde i siste runde av rundbanerittet, og den norske veteranen lå an til en plass blant de fem beste. Sveitsiske Jolanda Neff ble verdensmester.

– Det ble en hard dag. Jeg var med og kjempet framme der og hadde bare noen sekunder fram til medaljeplass. På siste runde kjempet jeg om topp 5, men så klarte jeg å velte på toppen i en steinrøys og fikk samtidig en punktering. Dermed ble det hele den siste utforkjøringen på felgen og rytterne bak meg bare føk forbi og jeg ble til slutt nummer 13, forteller Dahle Flesjå i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

44-åringen har to mesterskapsmedaljer fra tidligere i sesongen, men denne gangen lyktes hun ikke.

– Det var en sur plassering, men om du ser på løpet var jeg med hele veien og kjørte er jevnt godt løp. Med å velte, kjøre ut og punktere er du ikke med i det gode selskapet. Nå er jeg egentlig glad jeg er like hel, for det var mye krasj i dag. Det var en brutal løype som var sinnssykt gøy å kjøre i, sier Dahle Flesjå.

Rogalendingen kan fort bli å se på startstreken også neste år. Det er ikke utenkelig at det blir mer sykling på henne.

– Vi er på en måte glad for å være ferdige med dette rittet, og vi begynner allerede å glede oss til neste sesong, om det blir en ny sesong.

(©NTB)