Martin Hummervoll feirer 4-0, mens Jostein Ekeland (nummer 20) er på vei for å gratulere spissmakkeren. Det er også Sigve Kleppa Christensen. FOTO: ESPEN IVERSEN

Vekket til live partnerskapet

Vidar-Fana 4–0. I 3. divisjon herjet Martin Hummervoll og Jostein Ekeland sammen på topp for Viking 2. Lørdag fikk duoen tillit i 2. divisjon sammen for første gang og leverte så det holdt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tre scoringer mellom seg satte duoen inn og sørget for at Vidar vant en soleklar seier.

I et Vidar-lag med fire gode spisser er det hard kamp om plassene, men nå håper Hummervoll at de to vil få flere muligheter sammen.

– Vi har spilt mye sammen før og forstår hverandre og utfyller hverandre. Dette var første gangen vi spilte sammen i 2. divisjon, men jeg håper vi får flere sjanser, sier tomålsscorer Hummervoll til RA.

LES OGSÅ: Odd 2 slo Vidar i målfest

Scorer på bestilling

Der Hummervoll er det sterke og smarte oppspillspunktet er det Ekeland som står for mest mobilitet og bevegelse i bakrom av duoen.

– Vi har spilt mye sammen for Viking 2 og kjenner hverandre meget godt. Hummervoll er en klassespiller, sier Ekeland.

Det er 19-åringen, som ikke ble satset på i Viking, også i ferd med å bli.

Han har nå fem mål på åtte kamper etter overgangen til 2. divisjon og scorer faktisk hyppigere enn han gjorde i 3. divisjon så langt.

Ambisjonene er fortsatt store selv om han ikke fikk muligheten på Vikings A-lag.

– Vil du spille deg inn igjen?

– Jeg følte jeg ikke ble satset på, men døren er ikke lukket. Vi får se, sier Ekeland.

LES OGSÅ: Drama på og utenfor banen for Vidar

Endelig seier

De to spissene var meget godt fornøyde med en seier etter fem kamper uten for Vidar. Måten det skjedde på var også særdeles imponerende. Hummervoll brukte kun åtte minutter på å sette dagens første scoring. Til pause sto det 3–0 og kampen var drept.

– Vi kunne sikkert scoret flere mål, men nå var det deilig med en seier etter fem kamper uten, sier Hummervoll.

Han mener laget burde hatt flere poeng.

– Vi har vært best i omtrent alle kampene med unntak av Bryne, mener han.

Ekeland er også klar i talen på at det er noe på gang i Vidar. Han benytter anledningen til å rose klubbens unge trener Morten Jensen. Spesielt som motivator er han god ifølge Ekeland.

– Han får oss veldig klare til hver eneste kamp. Det skal han har ros for. Jeg tror ikke mange trenere er bedre der, sier spissen.

Kampfakta:
Fotball, 2. divisjon avd. 2
Vidar – Fana 4–0 (3–0)
Lassa, 120 tilskuere
Mål: 1–0 Martin Hummervoll (8), Ingvald Halgunset (27), 3–0 Jostein Ekeland (33), 4–0 Hummervoll (55).
Vidar 3-5-2: Eivind Meling – Sigve Kleppa Christensen, Daniel Berntsen, Bjørnar Holmvik – Sander Flåte, Ingvald Halgunset, Andreas Haukland Westlye, Martin Håland (Eirik Kampenes i 25 min.), Eirik Jakobsen (Erik Steen i 31 min.)- Martin Hummervoll, Jostein Ekeland (Sanel Bojadzic i 25 min.)
Gult kort: Mattias Hamilton Totland, Fana
Dommer: Kent Gomo Hammer