Viking

Vartet opp med kalasseier: – Alt klaffet

Tommy Høiland scoret tre, Kristian Thorstvedt to og Viking-trener Bjarne Berntsen kunne juble etter en kalasseier mot Strømmen.

Følg RA Sporten på

Strømmen hadde absolutt ingenting å stille opp med da Viking fra første spark på ballen tok kontroll over oppgjøret. Hjemmelaget Strømmen forsøkte å ligge dypt og kompakt, men etter at kveldens tomålsscorer, Kristian Thorstvedt, tuppet inn den første scoringen etter 24 minutter, raknet det fullstendig for de røde og hvite.

– Vi kjører over dem i hele første omgang og får de nødvendige scoringene. Jobben min som midtbanespiller er blant annet å bidra med nettkjenninger, så jeg er svært fornøyd med å klare det i dag, sier Thorstvedt til Eurosport like etter kampslutt.

Mestscorende i Obos-ligaen

Mål scoret også Tommy Høiland. Med ett spillemål og to straffer noterte han seg nemlig for en velfortjent hattrick. Han troner dermed øverst som den mestscorende spilleren i Obos-ligaen for øyeblikket.

– Vi har slitt mot lag som har ligget lavt og kompakt denne sesongen, men i dag viser vi at vi kan takle også det, selv med viktige spillere ute med skade og karantene, sier en fornøyd Høiland til Eurosport.

– Vi var godt forberedt

Usman Sale kom også på scoringslisten mot Strømmen. Viking sikret seg dermed en fortjent 1-6-seier. Det var Viking-trener Bjarne Berntsen naturligvis godt fornøyd med.

– Alt klaffer i første omgang og de siste tjue minuttene av oppgjøret. Vi var godt forberedt på at Strømmen kom til å ligge lavt. De bevegelsene og det trøkket vi hadde framover i dag var utrolig kjekt å se, sier Berntsen.

Etter seieren ligger Viking nå på en foreløpig 2. plass i Obos-ligaen. Klokken 18.00 spiller Sogndal, og på tirsdag Mjøndalen. Vinner begge kan Viking havne tilbake på 4. plassen. Sogndal tar imot Florø og Mjøndalen møter hjemmelaget Notodden. Både Sogndal og Mjøndalen er favoritter i sine oppgjør.

Kampfakta og børsen:
Obos-ligaen, runde 15
Strømmen - Viking 1-6 (0-3)
Strømmen stadion, 657 solgte billetter
Mål: 0-1 Kristian Thorstvedt (24), 0-2 Tommy Høiland (34), 0-3 Usman Sale (41), 0-4 Kristian Thorstvedt (56), 1-4 Sindre Mauritz-Hansen (81), 1-5 Tommy Høiland (Str. 83), 1-6 Tommy Høiland (Str. 90).
Gult kort: Rasmus Martinsen (Viking). Kristian Jahr, Ulrich Østigård Ness (Strømmen).
Viking (4-3-3): Amund Wichne 5 – Rasmus Martinsen 5, Markus Nakkim 5, Viljar Vevatne 5, Rolf Daniel Vikstøl 5 – Kristian Thorstvedt 7 (Tord Johnsen Salte etter 69 minutter) 5, Steffen Ernemann 6 (Jonas Pereira etter 82 minutter), Fredrik Torsteinbø 6 – Usman Sale 6 (Stian Michalsen etter 62 minutter) 5, Tommy Høiland 7, André Danielsen 5.

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL