Leif Arne Moi Nilsen (Frp) ber folk bruke VOF for å si fra om mørke gater. Foto: Kjersti Riiber

– Varsle om mørklagte skoleveier

Høstmørket kommer sigende. Det samme gjør meldingene om gatelys som ikke virker.

– Stavanger kommune har en fantastisk varslingstjeneste på nett, VOF – varsle om feil. Hvis folk hadde vært flinkere til å melde inn feil i tide, hadde vi ikke hatt så mange mørklagte gater, sier Leif Arne Moi Nilsen (Frp). 

LES OGSÅ: NAF: Barn bør følges til skolen i minst to år

Nestlederen i kommunalstyret for miljø og utbygging opplever hver høst å få en rekke henvendelser fra folk som føler seg utrygge fordi gatelysene ikke virker. Vedlikeholdsarbeidet på gatelys utføres ikke før det har kommet inn en del oppdrag, forklarer Moi Nilsen. 

– Og hvis meldingene om feil ikke kommer før langt utpå høsten, blir det ikke fikset før det er for seint, sier Moi Nilsen som derfor ønsker publikums hjelp til å trygge veiene.

LES OGSÅ: Frykter for barna etter ja til gangsti som bilvei

– Meld inn på VOF tidlig, slik at vi får trygge skoleveier. Vi må ligge i forkant, i stedet for å havne på etterskudd med det som er en viktig sak for mange, sier han.

Lys på Madlaveien fikset

I helgen var beboere i nærheten av Madlaveien plaget med at gatelysene blinket.

LES OGSÅ: FAU: – Skoleveien på Sunde er kaotisk og livsfarlig

– Feilen ble heldigvis utbedret tirsdag. Problemet oppsto allerede før helgen, og det var ganske forstyrrende – særlig på kvelds- og nattetid, sier Frode Myrhol, gruppeleder i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB).

Han var usikker på hvor han skulle melde fra om feilen, men tok til slutt kontakt med Lyse ved å poste en video på Facebook-siden deres.

– Det fikk fart på sakene, og tirsdag var alt i orden, sier en fornøyd Frode Myrhol til RA.