Kristian Forsberg havnet i brytekamp med Ponomarenko Maxims etter at Lørenskog gikk opp til 2-0. Den kampen vant Forsberg, men krigen vant Maxims og Lørenskog. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix

Vant brytekampen, tapte krigen

Etter Lørenskogs tidlige ledelse, prøvde Oilers å krige seg tilbake igjen i kampen. Det var en krig Oilers bare nesten klarte å vinne, da hjemmelaget var hakket hvassere foran mål og kuttet ned på serielederens forsprang.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lørenskog tok en tidlig 2-0 ledelse i kampen etter to mål på tre minutter, og like etter gikk kaptein Kristian Forsberg i krigen for å oppildne spillerne.

– Vi kommer litt seint i gang i dag, og blir liggende under med to mål. Selv om vi jobber oss i gang, og kommer tilbake i kampen er det tøft å ta igjen to mål på en så god motstander. Vi har flere gode muligheter til å score, men Lørenskog har en god keeper og er mer effektive enn oss i dag, sier Forsberg.

LES OGSÅ: Lørenskog trakk det lengste strået

Oilers savnet det siste lille foran mål

Kampen var jevnspilt hele veien, men etter at Lørenskog tok ledelsen etter ti minutter måtte Oilers jage kampen. Det var en kamp serielederen aldri helt klarte.

– Det var to topplag som møttes her, og det bar kampen preg av. Vi manglet litt den siste kvaliteten på pasningene og avslutningene våre til at vi skulle klare å komme helt tilbake i kampen, og blir til tider litt kavende. Jeg synes vi gjør en helt grei kamp, men vi hadde bare ikke det siste lille i oss i dag, sier trener Pål Gulbrandsen.

Han mener at laget til tider ikke var nok tilstede i duellspillet, og at spillerne kunne opptrådt litt smartere i angrep for å spare litt på kreftene.

– Vi må bruke veldig mye krefter for å komme til de sjansene vi får i dag, og når vi ikke setter mange nok av dem blir det litt stang ut istedenfor stang inn som det har vært tidligere i sesongen. Vi kunne med fordel vært smartere i presset og måten vi la pucken mot mål på for å skape enklere sjanser, men i dag klarte vi rett og slett ikke vippe kampen vår vei, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Humphries drømmekveld mot erkefienden

Lørenskog tilbake som Oilers hovedutfordrer

For Oilers-gjengen nå gjelder det å riste av seg skuffelsen og mobilisere inn mot Frisk-kampen på torsdag.

– Vi ønsker selvsagt å vinne hver kamp, og tar hvert tap like tungt. Nå er det fortsatt 11 kamper igjen frem til jul, og en del av dem er borte. Derfor må vi utnytte det at vi har fire solide rekker som kan tromme på og skaffe oss så mange poeng vi kan og ta vare på den ledelsen vi har opparbeidet oss, sier Forsberg.

Begge gir honnør til Lørenskog for å ha spilt en god kamp.

– Lørenskog har kommet seg opp på andreplass nå etter å ha vært veldig gode i de siste kampene, så prestasjonene deres snakker for seg selv. De ser ut til å ha funnet seg selv igjen og kommer bare til å bli bedre og bedre ut over i sesongen, men det kommer også vi til å bli, sier Gulbrandsen.

«HOCKEYSNAKKIS» om VIF, Lørenskog og Frisk-kampene