Belgiske Greg van Avermaet er i praktslag, og har vunnet alle de tre største rittene i Belgia denne våren. Her fra forrige seier i E3 Harelbeke på fredag. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AFP

Van Avermaet vant da Kristoff punkterte

Alexander Kristoff fikk en punktering på et lite gunstig tidspunkt, og klarte aldri å kjøre seg opp igjen til frontgruppen. Der satt Edvald Boasson Hagen lenge med, men til slutt var det nok en gang belgiske Greg Van Avermaet som trakk det lengste strået.

Følg RA Sporten på Facebook!

Belgieren Van Avermaet spurtslo landsmannen Jens Keukeleire med noen få centimeter i kamp om seieren.

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff satt begge lenge med i hovedbruddet som hadde rundt minuttet fram til en mindre utbrytergruppe innledningsvis.

Etter at lagene hadde vært inne på et lengre grusparti punkterte Kristoff. Da var det drøye fem mil igjen til mål. Han fikk et nytt framhjul av lagkameraten Michael Mørkøv, men Katjusja-kapteinen brukte mye krefter på å sykle seg opp igjen. Til slutt endte Kristoff som nummer 73.

Katastrofedag for Katjusja

Uhellene skulle forfølge Katjusja-laget. Sven Erik Bystrøm måtte stå av rittet Gent-Wevelgem med et brudd på tapes-beinet i hånden.

Kristoff punkterte med drøye fem mil igjen, mens Tony Martin, en viktig hjelper for Kristoff, gikk i grusen sju kilometer senere.

Boasson Hagen derimot satt hele tiden langt framme i hovedfeltet.

Det kom noen tøffe angrep fra favorittene inn i Kemmelberg med en kraftig stigning. Greg Van Avermaet gikk først og fikk bare med seg Peter Sagan. Boasson Hagen måtte slippe litt i det tøffeste partiet, men klarte å kjøre seg inn igjen til utbryterne.

På et flatt parti i en lei sidevind klarte derimot ikke nordmannen å svare da Van Avermaet og Sagan angrep igjen. Jens Keukeleire, Niki Terpstra og Søren Kragh Andersen satt også med i teten.

Tredje seier

Med snaue 15 kilometer igjen var det Van Avermaet og Keukeleire som fikk en luke på 14 sekunder med 12 kilometer igjen. De tre andre var en stund bare 8 sekunder bak, men to kilometer senere var avstanden blitt på nesten 20 sekunder.

Van Avermaet er i form om dagen. Fredag vant han rittet E3 Harelbeke så vidt foran Philippe Gilbert. Det belgiske rittet blir regnet som det tredje største å vinne av vårklassikerne. Bare brosteinsrittene Paris-Roubaix og Flandern rundt rager høyere.

Neste søndag kjøres Flandern rundt.

Søndagens triumf var Van Avermaets tredje seier denne sesongen. Alle har kommet i belgiske ritt.

(©NTB)