Valon Berisha i aksjon i det som mest sannsynlig blir hans siste landskamp for Norge mot Belgia tidligere i år. Nå har eldstebror Berisha valgt å spille for Kosovo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix.

Valon har ombestemt seg – vil spille for Kosovo

Da landslagssjef Per-Mathias Høgmo i forrige uke tok ut både Valon og Veton Berisha, var det etter forsikringer om at brødrene ville spille for Norge. Nå har imidlertid eldstebror Valon ombestemt seg, og vil spille for Kosovo, mens Veton fortsatt vil spille for det norske landslaget.

Følg RA Sporten på Facebook!

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo forklarte på sin pressekonferanse da han tok ut troppen til kampene mot Hviterussland og Norges første kamp i VM-kvalifiseringen mot Tyskland at begge brødrene Berisha hadde bestemt seg.

– De har stor motivasjon for å spille for Norge. Jeg hadde en samtale med dem før uttaket. Det var viktig å avklare dette før vi tok ut troppen, sa Høgmo til Nettavisen da.

LES OGSÅ: Brødrene Berisha valgte Norge – tatt ut til VM-kvalikken

Ombestemte seg etter familieråd

Torsdag kom imidlertid kontrabeskjeden. Valon Berisha har bestemt seg for å spille for Kosovo.

Jeg og familien har sterke følelser for både Norge og Kosovo, men jeg føler en ekstra tilknytning til Kosovo etter at det ble en selvstendig nasjon og jeg har en stor familie der. Samtidig har det betydd mye for meg og Veton å spille for Norge hvor vi er født og oppvokst. Derfor har vi valgt å representere hvert vårt land, sier Valon Berisha, som har spilt 20 landskamper for Norge, og legger til:

– Det er sterke følelser og et veldig vanskelig valg å ta. Derfor ombestemte jeg meg etter et famileråd, som jeg håper alle respekterer, forklarer han i en pressemelding fra Norges fotballforbund.

Kosovo ble anerkjent som selvstendig stat i 2010, og fotballforbundet ble medlem av UEFA og FIFA i mai i år. Kosovo skal delta i høstens VM-kvalifisering.

– Jeg har hele tiden vært klar over at dette har vært en veldig vanskelig beslutning for Valon, Veton og resten av familien, og har stor respekt for valget. Vi ønsker å takke Valon for innsatsen, og ønsker han lykke til med landslagsspill for Kosovo. Samtidig gleder vi oss over at Veton spiller for Norge, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

LES OGSÅ: Berisha-brødrene vurderer Kosovo