Valon Berisha er klar for Lazio

Valon Berisha har signert en femårskontrakt med den italienske storklubben Lazio.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den tidligere Viking-spilleren går fra Red Bull Salzburg til italienske Lazio. Det bekrefter Lazio på sin offisielle hjemmeside.

Lørdag ettermiddag fullførte 25-åringen fra Egersund den medisinske testen, og kunne med det signere for klubben.

LES OGSÅ: Valon Berisha til den evige stad

Flere interesserte

Berisha spilte 24 kamper for den østeriske seriemesteren Red Bull Salzburg forrige sesong, hvor han rakk å noterte seg for fire nettkjenninger og ni målgivende pasninger. Han scoret også fem mål på 13 kamper i europaligaen, og bidro dermed til at klubben tok seg hele veien til semifinalen. Alle turneringer tatt i betraktning scoret han 13 mål og sto for 11 målgivende pasninger i løpet av 2017/18-sesongen.

Med sine gode prestasjoner forrige sesong vekket han interesse også hos Sampdoria, men ifølge fotballnettstedet Calciomercato kom ikke Berisha og klubben til enighet om de personlige betingelsene.

Han kom i stedet til enighet med Lazio, og flytter dermed til den evige stad i Roma. Lazio havnet på 5. plass i Serie A forrige sesong.

Sky Sports Italia-journalisten Manuele Baiocchini har tidligere skrevet på sin Twitter-konto at Red Bull Salzburg vil motta 7,5 millioner euro (ca. 71 millioner kroner), og at Berisha vil tjene rundt 1,3 millioner euro fordelt på fem år. Tilsvarende en årslønn på rundt 2,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Valon Berisha nær overgang til italiensk storklubb

Viking tjener på overgangen

Som tidligere nevnt i RA har andre italienske medier rapportert om en overgangssum på nærmere 75 millioner kroner, som også var den angivelige summen som lå i potten i overgangen til Sampdoria.

Daglig leder i Viking, Eirik Henningsen, har tidligere bekreftet overfor RA at Viking har krav på 30 prosent av fem prosent av den totale overgangssummen fra selgende klubb gjennom gjeldende reglement i form av såkalte solidaritetsmidler.

Med en kjøpesum på 75 millioner kroner, vil Viking ha krav på 1.125.000 kroner av den totale summen. Nå som kjøpssummen ble på 71,5 millioner kroner, har Viking fortsatt krav på over millionen.