Vålerenga trakk det lengste strået da Viking sløste med sjansene

I en svært jevnspilt G16-cupfinale, var det Josias Furaha som ble den avgjørende brikken med mål og målgivende for Vålerenga. Viking hadde muligheter nok til å slå tilbake, men det ville seg ikke for en slagen mørkeblå gjeng.

Bilde 1 av 3

80.min: Der var kampen over, og Vålerenga slår Viking 2-1 og vinner finalen. En helt jevnspilt kamp ble avgjort av Josias Furahas fart og finter. Viking var helt på høyde, men sløste med sjansene på slutten av kampen.

80.min:  Vålerengas Elhammichi får gult kort for å ha hindret en kontring. Viking roper på straffe på det påfølgende frisparket, men Vålerenga kjører kontra og blir stoppet i siste liten. SKikkelig Hawaii-fotball her nå.

80.min: Yassin Mohamud spilles gjennom og kan avgjøre for Vålerenga, men Viking-keeper Heldenius redder og holder de mørkeblå inne i kampen.

80.min: Det legges til minimum seks minutter.

80.min: Ask Fosse Ekeland går ut og inn kommer Ali Memed for Viking. Jonatan Nordstrøm kommer inn for Vålerenga, og erstatter Matheo Hoang.

78.min: Der kom Vikings mulighet. Sondre Auklend spiller ballen på tvers til Jesper Fiksdal, som plutselig har godt med plass inne på ti meters hold. Skuddet er imidlertid svakt og rett på Vålerengas keeper.

77.min: Thomas Knutsen går av banen for Vålerenga, og blir erstattet av Sebastian Christiansen.

76.min: Viking jakter en utligning her, og Auklend prøvde seg på en Messi, men ble stanset i siste liten på sin vandring inne i Vålerengas 16-meter.

75.min: Josias Furaha tas av banen med fem minutter igjen å spille, og inn kommer Saladin Lekhal.

72.min: Adrian Fosse Årthun går ut for Jesper Fiksdal hos Viking. Vålerenga tar samtidig ut Ousmane Toure og setter inn Shreeraam Sritharan.

67.min: MÅÅÅL. 2-1. Vålerenga går igjen opp i ledelsen, og igjen er det Josias Furaha som skaper trøbbel i Vikings bakre rekker. VIFs lynkjappe angriper kommer plutselig helt alene med keeper Heldenius, og gjør ingen feil.

56.min: Andreas Stensrud går ut for Yassin Osman Mohamud for Vålerenga.

50.min: MÅÅÅL. 1-1. Viking utligner umiddelbart. Simen Kvia-Egeskog med et kremmerhus. Får ballen på kanten av 16-meteren, og ser seg om etter en mulighet for å skyte. Den finner han, og skuddet sniker seg opp i hjørnet. Meget god prestasjon.

45.min: MÅÅÅÅL. 1-0. Vålerenga tar ledelsen gjennom Thomas Knutsen. Viking-keeper Joakim Heldenius er etter den, men kommer seg ikke ned raskt nok.

45.min: Så er det Furaha sin tur til å skinne. Setter fart på ballen og utfordrer. Prøver seg på en piruett og blir felt. Dommeren dømmer straffe, selv om det så noget billig ut. Det er kontakt.

43.min: Nydelig gjennombruddspasning til Adrian Årthun. Han når nesten ballen, men i duell med keeper Stakkeng Vang triller ballen ut til Sondre Auklend. Han finter keeper og en forsvarer på rumpa, men klarer ikke å få presset skuddet ned under tverrliggeren.

41.min: Viking tar avspark i denne andre omgangen. Vålerenga har byttet keeper i pausen, og inn for Storm Kolbjørnsen har Morten Stakkeng Vang kommet.

1. omgang:

40.min: Der var det pause i G16-finalen mellom Viking og Vålerenga. Ingen store sjanser å skrive hjem om, og det har vært en veldig jevnspilt kamp. Vikings Sondre Auklend med sin teknikk, og Vålerengas Josias Furaha med sin fart kan fort bli nøkkelen for hvert av lagene i den andre omgangen.

38.min: Corner til Vålerenga. Bokses ut av Vikings keeper, som setter Auklend i gang med en kontring. Han får ballen videre til Jakob Bomo, som kommer seg til dødlinjen. Bomo prøver seg 45 grader ut tilbake til Auklend, men pasningen er upresis og Vålerenga plukker.

36.min: Andreas Stensrud kommer seg nok en gang inn i 16-meteren til Viking, men skuddet er ikke allverdens fra den unge VIF-spissen.

33.min: Frispark til Viking på kanten av 16-meteren. Ask Ekeland tar det, og svinger det på bakerste stolpe, men det ender med utspark fra keeper.

30.min: Igjen er Vålerengas Furaha på farten, og viser prov på stor hurtighet. Bruker den for å komme seg i brukbar skuddposisjon, men skuddet går en liten meter utenfor stolpen.

26.min: VIFs Josias Furaha bruker farten sin for å komme seg forbi Vikings midtbaneledd. Trer gjennom Andreas Stensrud, men et Viking-bein får klarert ballen ut til corner. Den er ufarlig.

20.min: Ask Ekeland med ny corner for Viking, men den blir sparket ut til ny corner på første stolpe. Igjen over på bakerste stolpe, der en Viking-spiller nok en gang får stå relativt alene. Denne gang er det Erik Dalaker, som skyter over.

12.min: Viking har corner. Blir svingt innover av Ask Ekeland, og på bakerste stolpe stuper Jakob Bomo inn header. Vålerengas keeper Storm Kolbjørnsen bruker to forsøk, men redder.

10.min: Vålerenga har hatt en rekke med cornere her nå, men ingen har vært farlige.

5.min: Det har vært en jevnspilt start på denne kampen, med et lite overtak til VIking i ballinnehav.

1.min: Kampen er i gang.