Sportsleder Espen Iversen er svært kritisk til dem som er kritiske til tanken på Roy Hodgson som norsk landslagssjef. Foto: REUTERS/Lee Smith

Uvitenhet og veien videre

Sportsleder Espen Iversen mener Roy Hodgson vil være et utmerket valg for det norske landslaget og kommer med en bredside til de som er kritiske til Brede Hangelands forslag.

Følg RA Sporten på Facebook!

De som slakter ideen om Roy Hodgson som ny landslagssjef har ikke peiling. Punktum.

Brede Hangeland er en veldig politisk korrekt herre. Å spille den tidligere Viking-trenerens navn i potten virker, i alle fall om en skal tro på sosiale medier, som det mest fotballpolitisk ukorrekte han har gjort siden slakten av Felix Magath. Reaksjonene ellers lot heller ikke vente på seg. Blant annet var hans TV2-kollega Jesper Mathisen svært så negativ. Det overrasker meg.

Kritikerne har åpenbart ikke vært nære et treningsfelt hvor Hodgson styrer showet. Det har jeg. Over de to årene han var i Viking viste engelskmannen seg som, uten sidestykke, den beste treneren jeg har sett på nært hold. Jeg antar Brede sitter med noe av den samme følelsen.

Dersom CV-en til Hodgson, og den beviselige evnen til å få maks ut av lite, ikke er god nok så vil jeg gjerne se hvem som har det.

Dem som peker på at Hodgson ikke skaper entusiasme i folket spiller seg også ut over sidelinjen i min bok.

For er vi virkelig kommet dit at landslagssjefens viktigste rolle er å skape entusiasme i folket – med alle programerklæringene på sin første pressekonferanse? Er det ikke langt viktigere å skape resultater – som igjen automatisk vil gi entusiasme?

LES OGSÅ: Burchnall sier nei til lånespillere

Nå har Norge hatt noen «snakkere» på rad i jobben. Det er på tide med en som handler – selv om ikke engang Hodgson kan garantere mesterskap med et så svakt spillermateriell.

Debatten rundt ny norsk landslagssjef har, slik jeg ser det, for lengst sporet av til en slags missekåring. Dette burde ikke vært noen krangel om navn og popularitet. Men en saklig debatt om hvilken spillestil Norge skal velge i framtiden. Så får en finne rett trener etterpå.

Nå har den tikitakaelskende delen av publikum – og ikke minst norsk presse – fått se hvordan en mer ballbesittende fotball kledde et norsk landslag. Når flere av de samme røstene nå gaper etter Drillo-fotball må jeg bare le.

LES OGSÅ: Slik blir Vikings oppkjøring

Jeg har dog ingen tro på at norsk landslagsfotball vil gjenreises ved å spille som Drillo 1. De ekstreme typene mangler for noen av de ekstreme grepene. Men jeg tror kun vi kan bli bedre ved å gå tilbake til lavt press, et superstramt organisert soneforsvar – og overgangsorientert fotball. Alt dette behersker Roy Hodgson til fingerspissene. Samtidig er han langt mer åpen for å kunne holde på ballen enn Drillo-stilen tillater.

På toppen av det vil folket få sirkus-Roy.

Og det er mye bedre underholdning  for folket enn Jesper Mathisen aner!