Utvist Kristiansen raser: – Jeg reiser ikke til Narvik for å slåss

Tommy Kristiansen ble sendt rett i dusjen da Narviks Eirik Hopen begynte å slåss med ham. Kristiansen ønsket ikke å gå glipp av rekordkampen.

Da Oilers satte klubbrekord for antall trepoengere på rad i serieåpningen, og tangerte klubbrekorden med seiere på rad i åpningen, var det Tommy Kristiansen som havnet i søkelyset. Mot slutten av første periode kastet Narviks Eirik Hopen hanskene mot den storvokste Oilers-profilen.

– Jeg var ikke interessert i å slåss. Jeg reiser ikke til Narvik for å slåss, jeg ønsker å spille ishockey. Han kastet hanskene tidlig, og jeg mister en hanske, sier Kristiansen til RA etter kampen.

Han ønsket å spille, og er klar på at det hadde vært noe annet om det var en kamp mot et topplag.

– Hadde dette vært en toppkamp mot Storhamar så hadde det vært en helt annen sak. Da kunne jeg selvsagt tatt en for laget.

Støtte fra treneren

Oilers-trener Todd Bjorkstrand støtter Kristiansen, og mener at resultatet taler for seg selv.

– Han ønsket å spille, og måtte bare forsvare seg. Tommy er en stor mann, om han ønsket å slåss så hadde han tatt han. Han andre kaster hanskene bevisst, men Tommy ønsker å spille, sier Bjorkstrand

Stian Halm, en av to hoveddommere i kveldens oppgjør, står på avgjørelsen om å gi straff ut kampen.

– Regelen er klar. Begge har droppet hanskene og fått inn et par slag. Han får ikke noe mer straff enn ut kampen. Vi har pratet om det i dommerteamet, og mener at han fikk inn noen slag.

– Forstår du at Kristiansen blir irritert?

– Det har jeg full forståelse for. Jeg hadde mest sannsynlig blitt litt oppgitt selv også. Reise så langt og bare få spille starten av kampen er ikke kjekt, avslutter Halm.

Seiersrekken fortsatte

Trener Todd Bjorkstrand var fornøyd med å fortsette seiersrekken og sette ny klubbrekord.

– Vi er fornøyd med rekorden, og det viktigste er at vi kom inn i kampen med rett holdning, sier Bjorkstrand.

Oilers-treneren erkjenner at laget ikke har spilt med like høyt press mot Vålerenga og Sparta. Han følte at laget fant mer tilbake til seg selv mandag kveld.

– Vi ønsker alltid å spille med høyt press. Etterhvert i kampen kom vi tilbake til det. Spesielt i andre og tredje periode.

Torsdag venter Lillehammer i DNB Arena. Bjorkstrand mener at laget må forberede seg på tøff motstand.

– Vi har reisedag i morgen, og trener igjen på onsdag. Vi må gjøre oss klar til å møte Lillehammer. Det blir en tøff kamp. De har et godt lag, avslutter Bjorkstrand.

Ishockey, Get-ligaen

Narvik-Oilers – (1-2, 0-4, 0-2)

Nordkraft Arena

Mål: 1. periode: 0–1 (10.09) Brady Brasart (Magnus Hoff,  Ludvig Hoff), 1-1 (12.34) Wade Murphy, 1-2 (13.49) Patrick Ulriksen (Markus Vikingstad, Thomas Berg-Paulsen).

2. periode: 1–3 (25.50) Ludvig Hoff (Markus Søberg, Brassart), 1-4 (26.51) Brassart (M. Hoff), 1-5 (28.21) L. Hoff (Brassart), 1-6 (29:49) David Morley (Nolan Zajac).

3. periode: 1-7 (54.16) Søberg, 1-8 (55.59) Søberg (Zajac, Morley).

Utvisninger: Narvik  4 x 2 min., 1 x 5+20 min., Oilers 2x 2 min., 1 x 5+20 min.