Utsolgt på én time: – Gleder meg til å snakke om egne erfaringer

Fredag arrangerer Ostehuset og Rogaland Teater «Mat og teaterprat», med Espen Hana som hedersgjest.

Av: Benedicte Øhren Danielsen

– Min første tanke var å ta med pianoet og synge noen sanger, men jeg tror ikke jeg skal gjøre det. Det blir nok heller en samtale om teater, det å være skuespiller og musikk. Jeg gleder meg faktisk til å snakke om egne erfaringen, sier musiker og skuespiller Espen Hana til RA.  

Fredag arrangerer Ostehuset og Rogaland Teater «Mat og teaterprat» i Ostevippen på Ostehuset, med Espen Hana som hedersgjest. 

– Ostehuset er en glimrende plass, og så er det bra at de får kultur inn her. De er jo byens storstue, og da er det fint at det ikke bare er butikk, men at det også skjer noe kulturelt, sier Hana. 

Han fikk spørsmål om å være gjest på «Mat og teaterprat» for halvannen måned siden, og er både spent og glad for å ta del i det intime arrangementet. 

– Det er viktig at vi gjør dette her, for vi treffer publikum på en litt annen måte. Selv om det er litt skummelt også, men jeg er god på å improvisere, sier han.  

Hana er for tiden aktuell i «PAN» på Rogaland teater og Kabaretkonserten «Ein mann og et piano» på Spor 5. 

– En felles opplevelse

– Bakgrunnen for arrangementet er at vi ønsker å gi publikum muligheten til å bli kjent med våre skuespillere og kunstneriske team, og at man samles om en felles opplevelse, nemlig et måltid. Vi vil dyrke den gode samtalen, sier Pernille Kaldestad, informasjonssjef ved Rogaland Teater til RA. 

«Mat og teaterprat» har blitt arrangert en gang tidligere, med sanger og skuespiller Mareike Bechtel Wang som hedersgjest. Planen er at det skal arrangeres fire ganger i året, ifølge Kaldestad. 

– Vi synes det er en fornøyelse å legge til rette for dette arrangementet. I dag er det mange som sitter med hodet ned i mobiltelfonen ved bordet, men et måltid er jo faktisk mye mer enn maten. På «Mat og teaterprat» skal gjestene få prate sammen om løst og fast, sier Kaldestad. 

Uformell samtale

Billedkunstner og kunstner, Al Greenall, er kulturansvarlig ved Ostehuset. På fredag er han vert, og skal, sammen med Espen Hana, gi gjestene en unik opplevelse. Det er lagt opp til en uformell samtale med vekt på god mat i godt selskap. 

– Vi ønsker å bruke vårt lokale som en arena for kulturelle opplevelser. Dette arrangementet skal handle om mat, teater, mennesker og det skal være unikt, sier Greenall. 

Det er plass til 15 gjester rundt bordet, så her har det vært førstemann til mølla. Arrangementet ble nemlig utsolgt på én time, ifølge Greenall.