Fra Utopia 2017. Foto: Roy Storvik

Utsolgt på én time

Flere tusen forhåndsbilletter til Utopiafestivalen ble revet vekk på 58 minutter.

Tirsdag annonserte Stavanger-festivalen Utopia at Kygo blir en av festivalens headlinere. I går startet forhåndssalget til sommerens begivenhet, og etter 58 minutter var det utsolgt. 

– Det er en helt annen frekvens på salget i år, enn i fjor. Vi har solgt over ti ganger så mange billetter i løpet av én time i dag, som vi gjorde i løpet av en hel dag i fjor, sier Svendsen. 

– Det er helt vilt, og vi ble litt tatt på sengen. Vi hadde ikke forventet så ekstrem pågang, legger han til.

Han tror det er flere grunner til at salget gikk unna i går.

– Det er nok en del som ønsket å være der i fjor, men ikke gikk, fordi det var helt nytt. Så er det de som var der i fjor, og vil få det med seg igjen. Og selvfølgelig er nok Kygo et stort trekkplaster, sier Svendsen, og legger til at de resterende billettene blir lagt ut på fredag. 

LES OGSÅ: – Vi har savnet en festival som dette

Fra Finnmark til Canada

De aller fleste som har kjøpt billetter via forhåndssalget er fra Stavanger-regionen, men også festivalgjengere fra andre byer, land og kontinenter sikret seg billett til festivalen onsdag morgen.

– To tredjedeler av de solgte billettene så langt, er solgt til folk i området. Men billettkjøperne er fra hele landet – helt fra Finnmark og ned til Agder-fylkene, sier Svendsen.

– I tillegg er det også billettkjøpere fra Danmark, Ungarn, England og Canada, sier han og ler.

– Har dere markedsført dere ekstra godt i Canada i år?

– Hehe, overhodet ikke. Jeg vil anta at de kommer på grunn av line-upen, eller at de tar festivalen som en del av norgesferien, sier Svendsen. 

– Når kommer resten av artistene?

– I løpet av de neste ukene, og fram mot sommeren. For en festival er det viktig med et variert program som gir lyst til å være på området hele dagen. Vi traff godt i fjor, men det blir et enda bedre og sterkere program i år, sier Svendsen. 

Fjorårets festival var ikke utsolgt, men tiltrakk seg likevel cirka 12.500 mennesker fordelt på to dager. Totalt har Utopia en publikumskapasitet på inntil 10.000 mennesker per dag. Selv om både politi, arrangør og publikum var fornøyd med fjorårets festival, vil det bli gjort små justeringer i år.

– Jeg kan umiddelbart nå si at det går mot utsolgt i år, og da må vi gjøre de nødvendige områdeendringene når det er snakk om så mange mennesker, sier festivalsjefen.

LES OGSÅ: – Jeg tror ingen selger ut første året

Litt eksklusivt

Utopia vil, i år som i fjor, arrangeres i amfiet utenfor Stavanger konserthus.

– Hele vår visjon er å være en byfestival, og da var det dette området som passet. Det er begrenset kapasitet her, men vi kan ikke bare åpne en ny fotballbane og si «sånn, nå har vi plass til 10.000 flere», sier Svendsen. 

– Men nettopp det at det er begrenset med plass kan nok også være med på å skape en trang til å bli med på dette. Det blir på en måte litt eksklusivt.