Utslitt Ingebrigtsen fraløpt i terreng-VM

Jakob Ingebrigtsen klarte ikke å løpe seg inn blant topp ti U20-klassen i VM i terrengløp. Det ble med 12.-plassen.

Følg RA Sporten på Facebook!

En dyktig sliten nordmann løp inn til 12.-plass, slått med 47 sekunder av vinneren. Det ble dobbelt etiopisk med Milkesa Mengesha som vinner og Tadese Worku på annenplass. Bronsen gikk til Oscar Chelimo fra Uganda.

Ingen europeer har kommet blant topp ti siden 1994, og ingen europeer har tatt medalje i terrengløp i U20-klassen på 35 år.

På forhånd varslet Ingebrigtsen at han hadde høye ambisjoner.

– Jeg stiller alltid til start for å vinne, sa Ingebrigtsen til NRK fredag.

Han klarte derimot ikke å tukte verdenseliten i U20-klassen og endte skuffende utenfor topp ti. Etter målgang kastet han seg ned i bakken og måtte ha hjelp med å komme seg opp.

Kenya, Etiopia og Uganda har dominert terrengløp-VM stort de siste sesongene og tatt samtlige medaljer de siste 13 årene.

Tidlig i løpet var Ingebrigtsen med i en gruppe på rundt tolv løpere. Han måtte slippe litt i stigningene som var lagt inn, men tok igjen gruppen på vei nedover igjen og på flatmark. Da det ble satt fart på ny i teten etter et kvarters løping og fikk han på ny problemer.

Man skulle blant annet løpe 165 meter opp over et museumstak og ned igjen.

– Det er en tøff løype som går opp og ned. Åtte kilometer fra bane er så forskjellig som det kan bli. Det tøffeste for han blir å holde seg konsentrert under hele løpet, sa faren og trener Gjert Ingebrigtsen til NRK før løpet.

(©NTB)