Utsettelse for Braut Haaland

Alle kamper i tysk Bundesliga utsettes med umiddelbar virkning som følge av tiltakene for å stoppe spredningen av koronaviruset.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det opplyste Tysklands liga (DFL) i en uttalelse fredag ettermiddag.

Tysk Bundesliga var da den siste av de store ligaene i europeisk fotball som besluttet å utsette sine kamper. I første omgang skal det ikke spilles kamper denne helgen.

Det betyr at Erling Braut Haaland må vente på å få oppleve sitt første rivaloppgjør mot Schalke som Borussia Dortmund-spiller. Lørdagens lokaloppgjør var døpt «spøkelsesderbyet» fordi det fram til fredagens avslutning var besluttet spilt for tomme tribuner.

Haaland og Dortmund er fire poeng bak serieleder Bayern München etter 25 serieomganger i tysk Bundesliga.

LES OGSÅ: Vikings nye kaptein om situasjonen

Sint Bayern-stjerne

I forkant av fredagens beslutning uttalte Bayern München-stjernen Thiago Alcántara seg svært kritisk til at man ikke for lengst hadde utsatt de kommende kampene.

– Dette er sprøtt. Slutt å tull og se på virkeligheten. La oss være ærlige: Det er for øyeblikket mye viktigere prioriteringer enn noen idrett, skrev spanjolen på Twitter.

Han fikk det kort tid etter som han ville. Bayern München skulle vært i aksjon mot Julian Ryerson og Union Berlin i den tyske hovedstaden lørdag.

Spill denne helgen blir det heller ikke for Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i Hertha Berlin, samt Håvard Nordtveit i Hoffenheim.

LES OGSÅ: Viking-spillerne er satt i karantene

Hannover rammet

Fredag beslutning om utsettelse av kampene i tysk fotball gjelder også for 2. Bundesliga. Det betyr at også Leo Skiri Østigård (St. Pauli) og Håvard Nielsen (Greuther Fürth) ikke spiller kamper i tiden som kommer.

Mandag møtes medlemmene i Tysklands liga for å diskutere situasjonen nærmere. Der er det ventet at utsettelsen av samtlige kamper i tysk fotball blir forlenget til 2. april.

2. Bundesliga-klubben Hannover har to spillere som har testet positivt på koronaviruset. De hadde i forkant av fredagens beslutning anmodet om å få sin kamp mot Dynamo Dresden i helgen utsatt.