Fra Utopia 2017. Foto: Roy Storvik

Utopia lager streamingfestival

Tilbyr digital festival i slutten av august.

Fredag 28. august skulle egentlig dørene til Utopia åpnet for fjerde året på rad, på grunn av koronakrisen åpner nå Utopia digitalt for å gi en minnerik streamingfestival, med noen av Norges største stjerner. 

Det skriver Utopia i en pressemelding. 

– Det har vært noen lange og tunge måneder for oss som driver festivaler. Etter at vi måtte avlyse grunnet COVID-19 har vi sett på andre måter å nå ut til våre fans på. Derfor har vi nå jobbet knallhardt for å realisere en streamingfestival på datoen hvor Utopia skulle funnet sted, og jeg tror festivalen vil være den beste erstatningen vi kunnet fått til, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen, i pressemeldingen. 
 
Sigrid, Matoma og Isah skal være blant de artistene som stiller opp på Utopia 2.0-2.0. Det vil også bli apeller og andre innslag for å fremme den tiden vi nå lever i, og har levd i siden mars, melder festivalsjefen. 
 
– For oss er det viktig og kunne være tilstede for våre fans, uansett. Dette blir et enormt omfattende prosjekt hvor artister vil holde korte konserter fra hvert sitt sted. Vi håper nå folk vil benke seg foran skjermen og nyte noen av Norges største artister i en helt unik setting i et format en aldri har sett tidligere, sier Svendsen.
 
Ifølge pressemeldingen er det Johannes Lovund som står for regien, han har blitt kåret til årets livefotograf i verden to år på rad.

– Det blir en minnerik sending for alle som er glad i musikk. 
 
Festivalen vil finne sted på sosiale medier til Utopia Stavanger fredag 28. august 2020, kl. 21:00.