Servitør Lars Erik Blomberg (t.v) setter inn et ekstra gir nå som uteserveringen er fylt til randen. Daglig leder på Hansen Hjørnet Thord Hegre (t.h) tror august blir rekordbra.

Utelivsbransjen jubler for solen etter «latterlig» sommeromsetning

Når solen har glimret med sitt fravær har også utepilsen uteblitt for mange. Endelig er det fullt i byens uteserveringer igjen.

Norges innbyggere kan endelig finne frem shorts og t-skjorte, og likbleke nordmenn i alle aldre har denne uken fått en kjærkommen D-vitamininnsprøytning. Dette merkes på byens uteserveringer.

– Her er det bånn gass. Det er nok et ekstra trøkk nå som skyldes det fine været, sier daglig leder på Hansen Hjørnet, Thord Hegre.

Han forteller at det i sommer har vært en klart mindre omsetning enn i fjor, men at det ikke blir riktig å sammenligne.

– I fjor var det sydentendenser allerede fra påske og varmt gjennom hele sommeren. Det vises på tallene, sier han.

Har tro på august

Hegre forteller om det han beskriver som en latterlig lav omsetning på grunn av været, men i august har han tro på at dette vil endres.

– Allerede denne uken så har det gått over all forventning. Vi går for rekord nå i august og så langt ser det lovende ut, sier han.

– Alle smiler

Litt lenger borte på «stripa» står også daglig leder for Ovenpå, Ivan Karlsen. Han stråler om kapp med solen.

– Folk blir litt ekstra hyggelige når solen skinner, sier han.

De har ikke en like stor uteservering som blant annet Hansen Hjørnet, men de merker likevel en endring i gjestenes vaner.

– Folk sitter ute litt lenger selv om vi har mer aktiviteter inne. Når sola kommer blir alt litt annerledes. Alle smiler og har det gøy, sier han.

På andre siden av vannet, på Tango Kjøkken og Bar står Pål Pettersen og Stefan Harper klare til å sende gjestene til takterrassen.

– Vi har en policy om at vi alltid skal prøve å åpne oppe, men når det er stiv kuling og 1000 millimeter regn så går ikke det, sier Pettersen. De merker også en endring i folks vaner denne sommeren.

– Du merker det godt når det er fint vær. Kommer varmen så kommer folket, sier Harper.