Her viser den veltrente mannen Jørgen Øvrebø fram øvelsen "human flag". Han har drevet med denne treningsformen i fire år.

Uorganisert styrketrening ved Stokkavatnet

Camilla Øvrebø klippet i dag båndet for å markere åpningen av utendørs styrketreningspark. Faren Jørgen Øvrebø demonstrerte øvelser, og mener dette er et løft i rett retning for å få flere i fysisk aktivitet.

Av: Eigil Kloster Osmundsen

– Det var veldig spennende å få være med på å klippe båndet her i dag. Dette var helt uventet, men det blir kjekt å få litt oppmerksomhet i mediene, sier Camilla Øvrebø, elev ved Lassa Skole, til RA.

Hun kommer til å benytte anlegget mye på egen hånd, og driver ellers med turn.

– Jeg gleder meg også til å dra her i gymnastikktimene. Jeg liker alt med denne parken, og den har alt jeg kunne ønske. Videre oppfordrer jeg alle til å komme her og teste ut tilbudet, sier Øvrebø.

Faren hennes, Jørgen Øvrebø, demonstrerte styrkeøvelser i parken for de frammøtte. Han trener styrke med egen kroppsvekt til vanlig.

– Treningsformen som jeg primært benytter meg av kalles for «calisthenics». Det går ut på å øke styrke ved å kun bruke egen kroppsvekt, og samtidig få bedre helse, sier Øvrebø til RA.

Han påpeker at parken også fungerer som lekeapparater for barn. Ifølge Øvrebø har ikke voksne det samme behovet for å klatre og leke seg, noe som begrenser treningsformen.

– Bra timing

– Jeg jobber selv i oljebransjen. Dette er en region som går gjennom en tung fase med økende arbeidsledighet, samt dårlige tider for andre bransjer som har profittert på en sterk oljenæring. Dette er et godt alternativ for dem som ser seg nødt til å si opp medlemskapet sitt på det lokale treningssenteret, sier Øvrebø videre.

Han mener imidlertid at også de som driver med ishockey, fotball og turn i nærområdet kan trene alternativt her.

– For min del er dette et helt og holdent ukommersielt motiv. Folk blir skeptiske hvis de får noe gratis, for min del er det viktig å tenke at det er treningsmiljøet i seg selv som er det sentrale, sier Øvrebø.

Han tror fortsatt det vil være behov for treningssentre, og ønsker ikke på noen måte å konkurrere.

– Perfekt

Gymnastikklæreren til Camilla Øvrebø, Terje Hiim, var også til stede.

– Dette er et fantastisk lavterskeltilbud for folk i alle aldre. Utover våren kommer jeg til å jogge ned her med elevene mine for å ha gymnastikktimene her, sier Hiim til RA.

Han mener at parken har potensial til å etablere seg som et populært treningstilbud, og håper det sprer seg videre til andre bydeler.

– Her kan man trene hele kroppen. Dette kan også hjelpe for dagens ungdommer, som blir stadig mer inaktive. Jeg håper de bruker kroppen og driver med fysisk aktivitet. Dette er viktig ikke bare i ungdomsårene, men gjennom hele livet. Det er veldig kjekt å se at de omsider har fått på plass dette treningsanlegget, avslutter han.

LES OGSÅ: 3400 timer fysisk aktivitet på to uker

LES OGSÅ: Trening