Politiet løslot alle de fire siktede på fredag. Her er Ernst K. Rossebø og Herdis Traa under politiets pressebrief.

– Ulike forklaringer fra Tina-siktet (36)

36-åringen som først ble siktet i Tina-saken, skal i sin forklaring til politiet ha pekt ut tre drapspersoner. Han skal også ha trukket inn to avdøde personer i saken.

Ifølge flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med peker 36-åringen ut tre forskjellige drapspersoner. Først kameraten – en jevnaldrende mann som også er siktet i saken – deretter kan han ikke utelukke at han selv slo Tina Jørgensen i hodet med en stein, slik at hun mistet bevisheten. Til slutt skal han ha dratt inn sin avdøde søster, skriver avisen.

Det har også tidligere kommet fram i flere medier at politiet skal sitte inn med opplysninger om at mannens søster, som døde for noen år siden, skal ha hatt en rolle i drapet. Ifølge Dagbladet har 36-åringen i avhør også trukket inn en jevnaldrende mann som nå er død. Etter hva avisen får opplyst skal han ifølge den siktedes forklaring ha hjulpet til etter drapet.

Stavanger Aftenblad
skriver at 36-åringen tidligere i sommer skal ha gått til angrep på en av politiets viktigste vitner i saken. Det skjedde før pågripelsen, og dreier seg om kameraten som tok opp på sin mobil en samtale der 36-åringen forteller om sin befatning med saken. Voldsepisoden etterforskes av Lyngdal lensmannskontor.

Fire menn er siktet for drap eller medvirkning til drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000. Alle fire ble løslatt fredag i forrige uke, men siktelsen opprettholdes. (NTB)