Julian Ryserson mot Start. Foto: Espen Iversen

Uavgjort mellom Start og Viking

Viking-Start 1-1. Samuel Adegbenro laget Vikings mål da Viking og Start spilte 1-1 i Randaberg Arena lørdag. Hvordan kampen var kan du se under.

Følg RA Sporten på Facebook!

André Danielsen er syk og dermed vil trener Ian Burchnall eksperimentere litt mot Start i dag.

Det betyr at fjorårets komet på høyrebacken spiller sammen med Steffen Ernemann sentralt på midten.– Han er sterk, atletisk og god med ballen. Så tror jeg han kan utfylle Steffen Ernemann på en god måte. Steffen er mer en klassisk dyp playmaker, mens Julian er mer bevegelig og løpssterk, sier Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Viking går for Ledger

Ryerson bekrefter overfor RA at han ikke bare ser mer velbygd ut i år. Han har blitt sterkere.

– Jeg har fått trent veldig godt i vinter. Da sesongen startet i fjor veide jeg 75–76 kilo. Nå veier jeg 80 kilo. Om du sammenligner med for fire år siden er jeg ikke til å kjenne igjen. Da var jeg en pusling. Når det er sagt har jeg alltid vært ganske sterk i kroppen, men det kan være en fordel med enda litt mer i duellene. Spesielt sentralt på midtbanen. Der er det ofte 50/50-dueller som avgjør, sier lyngdølen Ryerson.

LES OGSÅ: Ny keeper til Viking

Han er overhodet ikke ukjent med å spille sentralt på midtbanen. Faktisk er det det som er hans opprinnelige favorittposisjon på banen.– Jeg spilte alltid sentralt på midten før jeg kom til Viking. Så dette er ikke ukjent for meg. Det var først da jeg kom til Viking jeg ble omskolert og prøvd andre steder.

Lagoppstillinger:

Viking (4–2–3–1): Iven Austbø - Michael Kronberg, Rasmus Martinsen, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Steffen Ernemann, Julian Ryerson - Usman Sale, Abdisalam Ibrahim, Samuel Adegbenro - Patrick Pedersen

Start (4–4–2): Håkon Opdal - Eirik Wichne, Simon Larsen, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad - Thomas Zernichow, Erlend Segberg, Niels Vorthoren, Espen Børufsen - Dennis Antwi, Lars-Jørgen Salvesen