Martin Ødegaard , Andreas Hanche-Olsen Henrik Bjørndal 0g Iver Fossum jubler over Morten Thorsbys 3-1 scoringen under U-21 EM-kvalifisering fotball mellom Norge og Tyskland på Marienlyst stadion i Drammen. Birk Risa gratulerer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

U21-gutta knuste Tyskland foran Lagerbäck

Martin Ødegaard og Morten Thorsby scoret Norges mål da det norske U21-landslaget i fotball slo Tyskland 3-1 i EM-kvalifiseringen på Marienlyst tirsdag. Julian Ryerson og Birk Risa spilte også hele kampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

En leken martin Martin Ødegaard og en målkåt Morten Thorsby var med på å leke seg til seier mot de regjerende tyske europamestrene i Drammen.

Kristoffer Ajer og resten av det norske forsvaret hadde full kontroll på de tyske spillerne, mens Heerenveen-duoen Ødegaard og Thorsby herjet framover på banen. Men det norske laget våknet først til liv etter at Cedric Teuchert hadde gitt gjestene ledelsen etter en halv times spill.

Da startet Ødegaard å holde lekestue med svimle tyske forsvarere. Birk Risa kom på sugende løp, mens Torsby og resten av det norske laget la ned en innsats som så ut til å overraske tyskerne.

Etter en solid gjennomført første omgang gikk lagene til pause på stillingen 1-1. Det norske målet kom etter at de norske gutta hadde vunnet ballen på tysk halvdel.

Ødegaard sendte en stikker til Iver Fossum foran den tyske sekstenmeteren. Hannover-spilleren sendte kula videre til Henrik Bjørdal til høyre, som på første touch la inn foran mål. Der kom Thorsby og skled inn utligningsmålet, som var fortjent.

Rossbach sto i veien

Før det tyske målet hadde en solid norsk Sondre Rossbach gjort flere gode redninger og holdt Norge inne i kampen. Etter at Tyskland tok ledelsen var det den tyske keeperen som måtte hente fram redninger fra øverste hylle.

I annen omgang tok Norge fullstendig over kampen, men de få gangene Tyskerne var på besøk sto Rossbach i veien.

Martin Ødegaard viste hvorfor han fortjener en ny sjanse på det norske A-landslaget. Ti minutter etter sidebytte ble 18-åringen spilt fri på kanten av Tysklands sekstenmeter. En vending sendte to tyskere inn i den berømte pølsebua, mens Ødegaard skrudde ballen inn bak en sjanseløs tysk keeper.

Tjue minutter før slutt leverte samme mann kveldens langpasning. Fra midtbanen landet ballen hos Thorsby som dempet den på brystet og la den til side for Alexander Nübel i det tyske buret.

Norges A-landslagssjef Lars Lagerbäck satt på tribunen og så at Ødegaard la inn en solid søknad om spilletid på svenskens landslag.

Første seier

Da dommeren blåste av kampen hadde det norske U21-laget vist Lagerbäck hvordan man skal spille mot Tyskland og tatt sin første tellende seier i kvalifiseringen.

Norge har hatt en trøblete innledning på kvalifiseringen og sto kun med to fattige poeng på fire kamper. I den femte kom seieren, og Norge krabbet opp på fem poeng. De regjerende europamesterne hadde vunnet begge kampene sine før de kom til Drammen. Kvalifiseringens første tap for Tyskland kom på Marienlyst, og tyskerne blir stående med seks poeng.

Irland topper gruppa med ti poeng, med én kamp mer spilt en Tyskland. Norge er nummer fire.

(©NTB)