Friidrett

U20: Ingebrigtsen forsvarte EM-gullet

Jakob Ingebrigtsen slo knockout på konkurrentene på oppløpet da han søndag sikret EM-gull i terrengløp i U20-klassen.

17-åringen var regjerende mester på distansen og forsvarte gullet da han løp inn til seier i slovakiske Samorin på tiden 18.39.

Ramazan Barbaros fra Tyrkia tok sølvet, mens franske Louis Gilavert tok bronsen. De to endte henholdsvis to og seks sekunder bak Ingebrigtsen.

Feltet løp samlet i de tre første rundene. På sisterunden ble farten i front skrudd opp. Ingebrigtsen avfeide all motstand da motstanderne prøvde seg. 17-åringen avgjorde på de siste 70 meterne av oppløpet. Han tok seg også tid til å showe litt for publikum.

– Jeg hadde krefter igjen. Men det føles utrolig deilig. Jeg prøvde å styre løpet og det ble et skikkelig race, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Mot slutten så det ut som om de lekte deg litt?

– Ja, men jeg fikk en tøff kamp. Det er viktig å ikke undervurdere dem jeg løper imot, sa 17-åringen fra Sandnes.

Simen Halle Haugen ble nummer 18, mens Håkon Stavik kom på 32.-plass. Fredrik Sandvik ble nummer 74.

Storebror nådde ikke opp

Henrik Ingebrigtsen endte på 11.-plass under EM i terrengløp søndag. Tyrkiske Kaan Kigen Özbilen vant.

Ingebrigtsen klarte aldri å henge seg på de i teten, men kjempet seg inn til en 11.-plass på tiden 30.19.

Özbilens vinnertid var på 29.45, ni sekunder foran spanske Adel Mechaal. Britiske Andrew Butchart tok bronsen.

Ingebrigtsen maktet dermed ikke å følge opp lillebror Jakobs (17) gullmedalje i U20-klassen tidligere søndag.