Tysk brannvesen rykket ut for å redde tjukk rotte

– Også dyr som hates av mange fortjener respekt, sier en av dyrevernerne om den uheldige rotta som hadde satt seg fast i et kumlokk.

En omfattende redningsaksjon måtte til for å redde en vinterfeit rotte i den tyske byen Auerbach nylig.

Den uheldige rotta hadde fått litt ekstra flesk rundt hoftene og satt dermed bom fast i et kumlokk den hadde forsøkt å klemme seg igjennom.

Både det frivillige brannkorpset samt medlemmer fra dyrevernsorganisasjonen Rhein Neckar rykket ut for å forsøke å få løs gnageren, skriver avisen The Guardian.

Les også: Gigantkjede dropper sports-hijab etter trusler

Fortvilet rotte

Bilder av redningsaksjonen har blitt publisert i sosiale medier og viser en stort antall redningsmenn samt en svært fortvilet rotte, som formelig skriker etter hjelp.

– Rotta hadde mye vinterflesk og satte seg fast ved hoftene. Den kunne verken bevege seg framover eller bakover, forteller dyreredder Michael Sehr til det tyske nyhetsbyrået DPA, ifølge The Guardian.

Les også: Kjemperotte oppdaget på Solomon-øyene

Omfattende redningsaksjon

For å få løs rotta måtte kumlokket først løftes opp på høykant. Deretter var det mulig å gi den velfødde gnageren en ekstra dytt bakfra, slik at den ble frigjort.

Selve redningsoperasjonen tok 25 minutter. Rotta kom uskadd fra hendelsen.

Etter at rotta var løs fikk redningsmennene tegning fra barn som hadde fulgt med på redningsaksjonen. Tegningen var av en rotte omringet av mange hjerter og et påskrevet «takk».

Dyreredder Michael Sehr har ingen betenkeligheter med at de brukte ressurser på å redde dyret som av mange sees på som et skadedyr.

– Også dyr som hates av mange fortjener respekt, sier Sehr.

Les også: Hvite rotter invaderer italiensk landsby

Saken ble først publisert hos ABC Nyheter