Turner Prize-nominert kunstner åpner på Kunsthall Stavanger

Gallerirommet blir gjort om til et produksjonsverksted, og publikum får ta del i kunstproduksjonen når Ciara Philips' nye utstilling åpner på Kunsthall Stavanger.

Torsdag klokken 18.00 åpner Ciara Philips' utstilling «Whatever happened to that bridge we crossed» på Kunsthall Stavanger.

Kanadisk-irske Philips er tidligere nominert til den årlige Turnerprisen og er internasjonalt kjent. I vår har hun laget nye trykk i Bergen og det er blant annet disse som vises i Stavanger. 

– I tillegg arbeider hun med trykk på klær. Det er en undertone i flere av arbeidene som peker til Brexit, og to av salene i kunsthallen har blitt malt i en rosa Financial Times-farge, sier assisterende kurator ved Kunsthall Stavanger, Kristina Ketola Bore til RA. 

Gjennom hele høsten skal Ciara holde workshoper både for lokale kunstnere og folk uten kunsterfaring. Sammen skal de lage trykk, som fortløpende blir vist på kunsthallen.

– Det betyr at to av salene våre blitt omgjort til et trykkeriverksted, åpent for publikum. Her kan publikum gå inn og se workshopene i prosess og i mellomstadier. Vi syns det er veldig spennende å tenke litt nytt rundt hva et gallerirom kan være, og ikke minst at også «mannen/damen i gaten» får stille ut arbeider her på kunsthallen i høst, sier Bore.

Det er nettopp dette prosjektet, der Ciara jobber med deltagere, som ble Turner Prize-nominert.

– Så man kan kanskje si at man har mulighet til å bli del av et Turner Prize-nominert verk her i høst. Så vidt vi vet er det ingen andre utstillingssteder i byen som har gjort om gallerirommet til et produksjonsverksted før, og vi syns det er en fin måte å også la publikum se litt bak kulissene, samtidig som de faktisk kan ta del i kunstproduksjon med en internasjonalt kjent kunstner, sier Bore til RA.

– Som nevnt, syns vi det er veldig fint at vi denne høsten faktisk kan tilby folk i Stavanger å bli del av et kunstverk som har blitt nominert til en av verdens gjeveste kunstpriser (Turner Prize). Workshop, som verket heter, er altså en sosial situasjon og en serie workshoper der deltagerne får arbeide med Ciara og skape egne trykk. Trykkene blir fortløpende stilt ut her på kunsthallen, legger hun til.