Gladmaten er i full gang. Stavanger Ysteri og Litlestøl AS har slått seg sammen og står under samme telt i Vågen. De gir ut smaksprøver på ost toppet med marmelade, der osten er fra Ysteriet og marmeladen fra Lillestøl.
– Det er er veldig godt å kombinere disse smakene, sier Ova Gill i Litlestøl AS til Rogalands Avis.
Hun forteller om deres siste prosjekt, Litlestøls Medbrakt.
– Man tar med Camembert og et glass marmelade i tursekken, tenner bål og lager ostefondue i etuiet Camemberten ligger i. Marmeladen tilsetter man som man vil, sier Gill.
LES OGSÅ: 550 jobber kan ryke – vil ha dialog med Nortura
Instagramvennlig vaffel
En annen rett som har vist seg å være populær er en såkalt boblevaffel. Den lages i et spesielt jern for å få den karakteristiske bobleformen, for å så bli brettet sammen og pyntet til randen med snop og iskrem. Denne får du hos Cosba foodtruck.
– Dette er veldig populært blant ungdommen, de tar bilder av den og legger ut på Instagram, sier vaffelselger Annelin Boman til Rogalands Avis.
Foodtrucken Cosba tilbyr denne boblevaffelen som er en stor hit blant ungdommen, som legger bilder av den ut på Instagram. Foto: Anne Rosnes Egge
LES OGSÅ: Solidaritet i koronaens tid