Vidar er syv poeng unna en kvalikplass for opprykk. – Målet er å gjøre det best mulig i høst, sier trener Morten Jensen.

Tror på kjekk høst med Vidar

De banket Hønefoss 4–0 på Lassa i vår. Kommende helg starter Vidar opp høstsesongen mot samme lag.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Hovedmålet vårt var å holde plassen i divisjonen. Vi trenger kanskje fra seks til ti poeng til for å klare det, sier trener Morten Jensen til RA.

I går startet laget opp igjen med treninger, seks dager før høstsesongen starter på Hønefoss.

– Vi hadde jo en meget bra kamp mot dem hjemme på Lassa. Det ga oss en kanonstart på sesongen da vi vant hele 4–0. Nå blir det spennende å se om vi fortsetter den positive sesongen som vi har hatt hittil, sier Jensen.

LES OGSÅ: Brutalt møte med første istrening

På 3. plass

Vårsesongen var nemlig oppløftende på Lassa. Morten Jensen hadde trent fotballag tidligere, men aldri så høyt som 2. divisjon.

– Vi la en plan som vi hadde troen på, hvor vi blant annet innførte ett nytt spillesystem, 3-5-2. Det har vi lyktes med, og nå er vi bare syv poeng unna om å kjempe om en kvalifiseringsplass om opprykk, fortsetter han.

– Så det er den nye målsettingen?

– Vi skal plukke nok poeng for å holde oss, men det må være lov å ha et hårete mål der ute et sted. Det kan jo være at for eksempel Nest-Sotra eller Bryne også kommer til å avgi noen poeng i høst, fortsetter han.

Mister spillere

Når den viktige høstsesongen sparkes i gang har noen spillere forlatt klubben, mens andre har kommet til. Borte er spillere som Sander Flåte (Skeid) og Vetle Tønne (studier). Inn er kommet Arne Ravndal (Sola) og Georg Danielsen (Staal).

LES OGSÅ: Satser på å vinne alt

– Vi har en god dialog med Viking. Der er det spillere som ville fått god matching i 2. divisjon, i stedet for å spille i 3. divisjon. Herman Kleppa hadde vært en spennende spiller å ha hatt med i Vidar, men vi får se hva som eventuelt skjer på den fronten.

– Hvordan har du hatt det som trener på dette nivået?

– Jeg trives utrolig godt. Nå gjelder det å få en god start, så vi får en like fin høst som vår.