Annonse
jubileumsritt: Daglig leder i Nordsjørittet, Siri Ommedal melder om nesten 5000 påmeldte til Nordsjørittet. – Det kan bli flere, for værmeldingen er god, sier hun. FOTO: ERIK HOLSVIK

Tror ennå på over 5000 i Nordsjørittet

Når syklistene i Nordsjørittet lørdag legger ut på tur fra Egersund, har antallet deltakere blitt mer enn halvert. Det legger ingen demper på arrangementet, mener ledelsen.

Annonse
Rogalandsavis

– Nei da, det legger ikke noen demper for oss. Vi skulle selvfølgelig gjerne hatt flere til start, men jeg tror vi kommer oss over 5000 påmeldte når rittet starter i Egersund, sier daglig leder Siri Ommedal til RA.

Nordsjørittet markerer 20 år. Utviklingen har vært fra 248 påmeldte i det aller første rittet, og til 12.000 på det meste.

– Vi har hatt våre toppår, men nå er vi kanskje der vi skal være. Vi har i mange år hatt enorm deltakelse fra bedrifter og organisasjoner som har stilt lag. En god del av denne gruppen er borte, selv om vi også dette året har over 280 lag på start, forteller hun.

Blikra stiller

I fjor var det Emilie Moberg som vant kvinneklassen i rittet, mens Håvard Blikra vant herreklassen, elite. Team Coop-rytteren stiller igjen sammen med fire andre fra laget.

– Vi har ryttere i Østerrike også denne helgen, men de som er hjemme sykler Nordsjørittet. Vi har gode tradisjoner med å vinne, men vi ønsker også å tapetsere hele pallen med våre syklister, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen til RA.

MTB-maraton

I jubileumsrittet er det også noe nytt man skal forsøke. Nordsjørittets MTB Maraton er for dem som synes det vanlige rittet er for lett. I øyeblikket er det påmeldt i underkant av 150 syklister i denne klassen, hvor bare en håndfull er kvinner.

– Ja, vi har lagt til rette for at 300 syklister skal sykle ei tøffere løype, hvor deler av den går i terrenget. Dette er også Norgescupritt, og vi har god deltakelse, forteller Ommedal.

MTB-rittet er på 120 kilometer og skal blant annet innom den kjente Tubakken, der hvor det alltid er et drivende liv blant publikum.

– Tubakken er spesielt for Nordsjørittet. Dette året vet jeg at det blir mer «støy» enn vanlig, for det skal nemlig være konsert et eller annet sted i bakken. I tillegg blir det servering av kake, kaffe og annet snacks – i anledning vårt jubileum.

Kan ennå melde seg på

Ved tidligere år har det enkelte ganger vært ventelister i rittet. Den tiden er forbi. Du kan ennå finne fram sykkelen, for det er mulig å være med.

– Vi ser jo på værmeldingen hver dag, nesten flere uker i forkant. For lørdag meldes det akkurat nå perfekt vær for sykling. Det betyr at interesserte fortsatt kan melde seg på. Det er ikke sånn at vi forventer flere hundre ekstra på grunn av det, men av erfaring vet vi at det alltid er noen etternølere som kommer.

 

Annonse