Sola-trener Arturo Cleveland var ikke fornøyd med det han så de første 45 minuttene, og tok grep i pausen. Det endte med fem mål og storseier. Foto: Pål Karstensen

Trippelbytte i pausen ga storseier

Etter en særdeles svak første omgang byttet Sola-trener Arturo Cleveland tre mann i pausen og la om formasjonen. Resultatet ble fem mål og en overlegen 5-1-seier til Sola.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var ikke mye Sola-spillerne fikk til i første omgang, og til og med storscorer Morten Eriksen bommet alene med keeper på Solas eneste sjanse de første 45 minuttene. Tønsberg radet på sin side opp sjanse etter sjanse, og at det bare var 0-1 til pause kan Sola takke inneffektive Tønsberg-angripere for.

– De første 45 minuttene var skikkelig dårlige. Alle gikk rundt og ventet på at noe skulle skje, men ingen tok tak selv. Da jeg bommet på min sjanse og det var den eneste vi fikk i første omgang begynte jeg å frykte at det skulle bli en sånn dag, og da ergret det meg enda mer. Men vi gikk ut i andre omgang med en helt annen innstilling, og da ordnet det seg, sier tomålsccorer Morten Eriksen.

LES OGSÅ: Sola så rødt og tapte

To kjappe fra Eriksen avgjorde

Sola-trener Arturo Cleveland tok nemlig ut Anders Haugen, Markus Svela og Daena Kyle Troy Bodie og satte inn Kittinan Kaeophu, Ulrik Lund og Johannes Hinna til pause. En bøtte med kjeft, etterfulgt av et heller utradisjonelt trippelbytte og en formasjonsendring var det som skulle til for Sola, som så ut som et helt nytt lag.

– Det var egentlig ikke så mye vi trengte å gjøre i pausen, bortsett fra å gi dem en bøtte med kjeft. Om det var min feil at vi kom ut som vi gjorde i første omgang vet jeg ikke, men vi måtte gjøre noen endringer og få inn litt energi i laget. Vi kunne nok spilt like bra i andre omgang med samme formasjon, da det var innstillingen det gikk på, forteller Cleveland.

To kjappe mål på seks minutter fra Morten Eriksen gjorde sitt for at energien forsvant fullstendig hos bortelaget. Først med et presist hodestøt, også etter en glimrende soloprestasjon der han snurret rundt med svimle Tønsberg-forsvarere før han limte ballen opp under tverrligger og i mål.

– Vi kom ut med en helt annen glød de siste 45 minuttene, og innbytterne ga oss den energien vi trengte for å komme i gang med vårt spill. Etter vi får de to tidlige målene går Tønsberg helt opp i limingen, og resten av kampen var egentlig grei skuring, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Sola tok tre viktige poeng

– Målet er fortsatt å berge plassen

3-1-målet kom på corner, da Marius Rygel satte et godt slått innlegg rett i eget mål. Eriksen spilte så gjennom Johannes Hinna til 4-1, før Tord Ofteberg ble lagt i bakken på et nytt gjennomløp. Innbytter Sebastian Sebulonsen fastsatte resultatet til 5-1 på straffe.

– I første omgang var vi altfor åpne og altfor enkle å spille gjennom. Da vi fikk endret på strukturen vår ble de enkle å spille gjennom, og vi gjør en veldig god andre omgang, sier Cleveland som vil ha seg frabedt snakk om «coaching i verdensklasse».

Med seieren gikk Sola forbi Tønsberg på tabellen, og inntok fjerdeplassen før Madlas kamp borte mot Express er ferdigspilt. Det til tross for store utskiftninger på laget, og at Cleveland ikke har stilt med samme ellever én eneste gang så langt.

– Det har vært mange utskiftninger ja, og vi er et veldig ungt lag. Men vi har Morten Eriksen som er utrolig viktig for ungguttene med sin rutine og sine ferdigheter. Nå får vi også tilbake Vegard Maldal som kan hjelpe til, og målet for Sola er fortsatt å unngå nedrykk. Vi har ingenting i divisjonen over å gjøre, og det er langt fra sikkert at vi beholder plassen, sier Cleveland.

LES OGSÅ: Mister flest spillere i lokalfotballen