Tripic: – Spiller vi slik, rykker vi ned

Viking-kaptein Zlatko Tripic var særdeles misfornøyd med lagets prestasjoner i første omgang mot Bodø/Glimt.

Av Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

Da Viking møtte Bodø/Glimt søndag kveld var det et Viking-lag som ikke var med fra start. Allerede etter litt over minuttet var Bodø/Glimt i ledelsen. Vikings kaptein, Zlatko Tripic, var klar i talen på hvordan laget fremsto.

– Den første omgangen var helt forferdelig. Vi gjør alt vi blir enig om å ikke gjøre. Vi fremstår dårlig, vi vinner ikke noen dueller, og er faktisk heldig med at det kun står 2-0 til pause, sier Tripic til RA.

Han var langt mer fornøyd med hvordan laget fremsto etter pause.

– Vi scorer et tidlig mål i andre omgang, og gir håp om poeng. I andre omgang synes jeg at vi er desidert best. Vi var forbannet og irritert etter den dårlige prestasjonen i første omgang. Vi spilte som skikkelige mannfolk, vi viste hvor gode Viking kan være.

Tripic viser til at det kan være avgjørende om laget møter opp som i første omgang, eller slik de fremsto etter pause. Det kan være med på å

I første omgang er det ikke godt nok, spiller vi slik rykker vi ned. Spiller vi slik som vi gjorde etter pause får vi en fin høstsesong. Vi får med oss mye positivt fra kampen.

Vil slå tilbake

Viking-trener Bjarne Berntsen var ikke fornøyd med åpningen av kampen

– Vi kom dårlig i gang. Vi hadde snakket om at Glimt er et lag som kan straffe oss, så starter de med å straffe oss allerede i første minutt. Det var helt unødvendig. Det ble 1-0 og en tung start på kampen for oss, sier Berntsen til RA.

Til pause valgte Berntsen å bytte to spillere og legge om på formasjonen, noe som ga umiddelbar effekt.

– Vi valgte å skifte to spillere og endre formasjon for å få et annet trøkk i kampen.  Det førte til at vi spilte en av våre bedre omganger på bortebane i år, mot et godt lag. Vi skapte store sjanser, men burde scoret mer enn et mål.

Etter seks kamper uten seier ser Berntsen frem til å slå tilbake.

– Nå får vi slikke sårene i noen dager, så må vi slå tilbake. Det kommer tre hjemmekamper på en og en halv uke. Det er særdeles viktig å ta trepoengere nå, og det starter allerede mot Sarpsborg på onsdag, slår Viking-treneren fast.