Trettenes scoret i norsk VM-generalprøve

Norge kjempet seg til forlengning i den siste oppkjøringskampen før ishockey-VM, men generalprøven mot vertsnasjonen Slovakia endte med 2-3-tap tirsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Allerede etter 22 sekunder sørget Slovakias NHL-profiler for 1-0. Norge kjempet samtidig godt, og Mathias Trettenes utlignet før Slovakia gikk opp til 2-1.

Sju minutter før slutt utlignet Tobias Lindström og sørget med det for spilleforlengning. Der scoret Slovakia 3-2 og tok seieren. Samtidig kan Norge gå inn i VM med selvtillit.

I tirsdagens kamp var Sondre Olden tilbake i landslagsdrakta. 26-åringen, som har hatt en strålende sesong i den østerrikske ligaen, gikk rett inn i førsterekka.

LES OGSÅ: Motivert Holm håper på VM-minutter

Hardtkjempende

Han var dog på isen da det norske laget fikk en forferdelig start på kampen. Kun 22 sekunder var spilt da Slovakias Erik Černák skjøt via Jonas Holøs og i mål bak keeper Henrik Haukeland. Tampa Bay Lightning-proffen scoret etter forarbeid fra NHL-kollegaene Tomáš Tatar (Montreal Canadiens) og Richard Pánik (Arizona Coyotes).

Norges iskrigere kjempet seg gjennom perioden og holdt 0-1. I midtperioden innledet det norske laget godt og kom til sjanser både ved Andreas Martinsen og Lindstrøm. Slovakia var samtidig det førende laget, men en god Haukeland holdt Norge inne i kampen.

Trettenes fikk en kjempesjanse da han kom alene med keeper, men maktet ikke å score. De norske gutta jobbet hardt ut perioden og viste at de ikke blir noen enkel motstand i VM.

Tredje periode fortsatte i samme spor der hjemmelaget styrte spillet, men med 14 minutter igjen av kampen spilte Trettenes inn til Tommy Kristiansen foran Slovakia-buret. Han fikk pucken tilbake, og fra skrått hold på venstresiden sendte han pucken på mål. En liten slovakisk målvaktstabbe senere lå den i nettet.

LES OGSÅ: Djupvik Løvlie ferdig i Oilers

Spilleforlengning

Ni minutter før full tid scoret så Tomáš Zigo kontant etter å ha tatt imot puck foran det norske buret.

Petter Thoresens menn jaget ny utligning, og sju minutter før slutt lå pucken i Slovakia-buret. Dommerne så imidlertid hendelsen på video, og reprisen viste at målet var ute av stilling. Dermed sto det fortsatt 1-2.

Halvminuttet senere hamret Lindström inn 2-2 i nettaket etter pasning fra Holøs. Scoringen kom i overtall. Norge var nære ved å snike med seg seieren mot slutten, men det gikk til forlengning i spill tre mot tre.

Der var Slovakia nådeløse. Richard Pánik scoret seiersmålet etter snaue minuttet.

Norge får en knalltøff åpning på ishockey-VM. Russland venter i første kamp fredag. Deretter møter Thoresens menn Tsjekkia og Sverige, før de spiller ytterligere fire gruppespillskamper fram til 21. mai.

Mats Rosseli Olsen ble svensk mester sist uke, og slutter seg til den norske troppen onsdag.

I oppkjøringen til mesterskapet har Norge deltatt i en nordisk cup med to kamper mot Sverige, Finland og Danmark. Der ble det fem tap og én seier (mot Danmark sist kamp).

LES OGSÅ: Slik er situasjonen i Oilers-stallen

(©NTB)