Mathias Trettenes fikk spille i alle Norges kamper under VM, og her har han pucken i kampen mot Canada. Foto: Christophe Simon / AFP.

Trettenes satser på spissere albuer

50 minutter med VM-hockey skadet ikke proffsjansene til Mathias Trettenes, som håper å få prøve seg på kontinentet. 23-åringen jobber nå mentalt for å ta det neste steget i sin karriere.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den tidligere Oilers-yndlingen takket nei til Oilers for å vise seg fram for nye arbeidsgivere under hockey-VM i Paris.

– Selvsagt skulle du ønsket at du fikk produsert mer offensivt, men jeg synes jeg fikk gjort jobben jeg ble satt til godt. Jeg er fornøyd med tilliten jeg fikk av Petter (Thoresen) og håper og tror jeg i hvert fall ikke skadet proffsjansene mine gjennom mesterskapet, sier Mathias Trettenes til RA.

LES OGSÅ: Norge avsluttet VM med tap

Avklaring i løpet av juni

Trettenes var involvert i alle Norges kamper, og fikk totalt 50 minutter på isen.

– Eventuelle arbeidsgivere ser nok på mer enn de syv kampene her nede, da du blir matchet litt hardere her enn ellers siden det er mange kamper på få dager. Nå begynner jobben for agenten min og meg å finne ut hva vi skal sikte oss inn på og hva som er realistisk, forteller han.

Etter en sesong han er litt mellomfornøyd med i Sverige, håper han å kunne prøve seg på kontinentet.

– Jeg er ikke låst til Sverige på noen som helst måte, og er åpen for å teste ut andre ting. Det beste hadde vært å ha en ny klubb klar så fort som mulig. Det hadde vært betryggende å få det på plass i løpet av juni i det minste, sier han.

LES OGSÅ: Thoresen ber spillerne være stolte

– Skal ikke bli helt idiot

23-åringen sier at han lærte mye av oppholdet i Sverige. Både som hockeyspiller, men ikke minst mentalt.

– Varemerket mitt skal være å hele tiden gi 100 prosent, tenke positivt, komme glad på jobb og ikke la noe knekke deg eller hemme utviklingen din. Ingen skal kunne ta meg på innstillingen og treningsviljen, og det mentale fikk jeg testet meg på i Sverige, men ut av det kommer det ofte noe godt, sier han.

Det er litt av det Trettenes ønsker å bli bedre på. Ut over ferdighetene på isen vil han også jobbe med det mentale.

– For meg gjelder det nok å bli enda hardere i hodet og ta mer plass i garderoben, på en god måte. Jeg er ikke den som setter ut de spisse albuene og er ego i tankegangen, men det er viktig å sette seg i respekt og ta sin plass på laget. Uten at jeg skal bli helt idiot av den grunn, sier Trettenes og ler.

LES OGSÅ: Ikke bare søtt hos «söta bror»

– Hadde ikke forventet så mye spilletid

Johannes Johannesen hadde også en sesong preget av opp og nedturer i Sverige. Han har ett år igjen av kontrakten i Frölunda, og skal gi alt der.

– For min del handler det om å jobbe på, og vise på isen at jeg fortjener å være en del av laget. Jeg ønsker å spille mest mulig og utvikle meg hver dag, sier Johannesen.

Han var blant de aller mest brukte i VM, med over 100 minutter istid.

– Jeg hadde ikke forventet å spille så mye. Det gir selvsagt mersmak og inspirasjon at du blir satset på, og jeg føler også at jeg fikk vist hva jeg var god for, sier han.

LES OGSÅ: Endelig svensk motstand for Oilers

Deler erfaringer med Balcers

Målet for den ambisiøse 20-åringen er NHL, og da var det kjekt å teste seg mot Canadas NHL-spillere.

– Det er veldig gøy å spille mot de du vanligvis ser på TV, og det er også godt å se hvor nivået ligger, forteller han.

Johannesen har lært mye den første sesongen i Frölunda, og sier at han finner inspirasjon i at kameraten Rudolfs Balcers gjør det bra  for Kamloops Blazers i USA.

– Jeg snakker mye med Rudolfs, da vi er gode kamerater. Jeg var senest med han i går, da han er hjemme nå. Da snakker vi mye om hockey, og det er klart det er mye han kan fortelle om livet i USA. Vi deler mange erfaringer, og det er mye  vi kan lære av hverandre, sier Johannesen.
Balcers fullførte sin første sesong i AHL med 40 mål og 37 målgivende på 66 kamper i grunnserien for Blazers.

LES OGSÅ: Johannesen drømmer om NHL-karriere

Drar på golfferie

Begge kom hjem til Norge seint tirsdag, og feiret 17. mai før det bar av gårde på trening igjen.

– Det er rart med det, men det går ikke lang tid før du begynner å savne det. Etter sesongen og spesielt et mesterskap tenker du at det er godt det er over, men så tar det ikke lang tid før du skulle ønske det var kamp igjen, sier Trettenes.

Men neste uke skal han i hvert fall ta fri. I dag reiser han sammen med blant andre Dennis Sveum og Joakim Hjelm på golfferie til Frankrike.

– Det skal bli deilig å koble av og ikke tenke på hockey. Det blir noen runder med golf i året, så det skal bli kjekt å finne ut hvem som er den beste golferen av oss, sier Trettenes som sier at konkurranseinstinktet er stort at han går for seieren.

LES OGSÅ: Kjetil Martinsen til Storhamar