Stavanger Oilers

Trettenes-dobbel senket Frankrike

Norge slo Frankrike 4-1 da landslagsturneringen i ishockey i Graz ble innledet torsdag. Mathias Trettenes scoret to av målene.

Norge fikk en pangstart på kampen. Sondre Olden sendte Petter Thoresens utvalgte i ledelsen etter 1.46 minutt i et overtallsspill, assistert av Oilers-spiller Tommy Kristiansen.

Tidligere Oilers-spiller Mathias Trettenes scoret sitt første for kvelden da han økte til 2-0, også det med en franskmann i utvisningsboksen. Hans powerplayrekke med brødrene Mathis og Ken André Olimb var hele tiden vanskelig å stoppe for det franske laget.

Frankrike reduserte med midtperiodens eneste mål ved Olivier Dame Malka. Det var eneste gang en god Henrik Haukeland i Norges mål lot seg overliste.

I tredje periode økte Trettenes til 3-1 før Ken André Olimb gjorde 4-1, godt assistert av broren.

I tillegg til Kristiansen er også Dennis Sveum, Kristian Forsberg og Eirik Salsten blant Petter Thoresens utvalgte. Sammen med Trettenes og Johannes Johannessen møter Norge vertslaget Østerrike fredag og avslutter mot Slovakia lørdag i turneringen i Graz.