Tre nye spillere klare for Oilers

Oilers har signert tre nye spillere i dag, inkludert den amerikanske forwarden Mark van Guilder (32) fra italiensk toppserie. Ifølge Pål Higson gjenstår det bare å hente en ny utenlandsk back før stallen er komplett.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er litt «supermandag» på nye spillere i dag, melder Kjetil Garvik, informasjons- og samfunnskontakt i Oilers.

Det er den amerikanske centeren Mark van Guilder, og de to nordmennene  Magnus Hoff og Markus Søberg som er klare for kommende sesong, opplyser Garvik.

Fra italiensk hockey

Mark van Guilder er 32 år og kommer fra Ritten/Renon i den italienske toppserien (ITL). Han har en fortid i blant annet NHL-klubben Nashville Predators.

Vingen Markus Søberg (21) kommer fra Vålerenga, mens forwarden Magnus Hoff (22) kommer fra Manglerud Star.

Fire nye på kort tid

Dermed har fire nye spillere signert for de regjerende mesterne de siste dagene.

Lørdag ble det nemlig klart at den 25 år gamle kanadiske backen Scott Macaulay har signert for Oilers.

LES OGSÅ: Ny kanadisk back har signert for Oilers

Spillere for framtiden

General manager Pål Higson sier til RA at signeringene av de norske talentene Markus Søberg og Magnus Hoff er et ledd i fornyelsen av klubben som hele tiden har hatt en sterk stamme norske spillere.

– Søberg og Hoff er blant de største talentene i sin årgang. Det er viktig for oss å få inn en miks med litt yngre spillere nå. Vi tror de vil bli gode rollespillere i Oilers i mange år framover. Begge har solide offensive kvaliteter. Søberg er kanskje regnet som det største talentet. Han er høyrefattet, har bra størrelse og er en teknisk god spiller. Hoff er noe mindre av størrelse, men har en energisk spillestil og produserer mange pong offensivt. De to må lære av spillere som CDA, Kristian Forsberg og Tommy Kristiansen blant annet for å bli neste generasjon av topp norske spillere i klubben, sier Higson til RA.

– En meget bra spiller

– Hva kan du si om centeren Mark van Guilder?

– Han er en meget bra spiller som vi har hatt på blokken i mange år. Han spilte sammen med Dan Kissel på universitetslag i USA. Det er en spiller av bra størrelse med god fysikk. Også han er høyrefattet. Det gir oss flere muligheter i overtallsspillet, og vi tror det vil være med å styrke sentrallinjen i laget.

Søker Johannesen-erstatter

– Er dere i mål med nye spillere nå?

– Nei, vi skal fortsatt ha inn en utenlandsk back som erstatning for Johannes Johanessen. Vi hadde syv backer som kjempet om plassene i forrige sesong. Det ønsker vi å ha også til høsten. Jeg tror ikke vi har hatt så bra kontroll på spillerstallen så tidlig som dette noengang, legger Pål Higson til.