Annonse
Fredrik Torsteinbø har signert en avtale ut 2020 med Viking. Her er han på Viking stadion mandag. FOTO: ESPEN IVERSEN

Torsteinbø har signert for Viking

Fredrik Torsteinbø (26) har signert en avtale med Viking ut 2020. Han kommer gratis fra svenske Hammarby.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

– Dette har vært en drøm for meg lenge. Det skal bli kjekt å endelig få dra på meg den mørkeblå drakten. Samtidig blir det en annerledes opplevelse å komme til nedrykkskamp fra 20.000 tilskuere på hjemmekamp og komfortabel tabellplassering i Hammarby, sier Torsteinbø til RA.

Sportssjef Bård Wiggen er fornøyd med signeringen, og skryter av Vikings nye mann.

– Fordelen med Fredrik Torsteinbø er at han er en flerposisjonsspiller. Han er tiltenkt en posisjon i midtbaneleddet, primært på kanten. Han er lokal, hardtarbeidende og god begge veier, sier Wiggen til RA.

Sportssjefen påpeker også at Torsteinbø vil tilføre Viking luftstyrke.

– Han er meget god i luften på tross av at han bare er 182 centimeter høy. Jeg har sett ham i aksjon for Hammarby noen ganger nå og de vinkler utsparkene sine mot ham. I Sandnes Ulf slo de også endel langt mot ham, sier sportssjefen.

LES OGSÅ: Viking tester færøysk duo

Kan håndtere press

Han peker også på at han tror spilleren kan håndtere press på en god måte.

– Han har spilt på store arenaer foran mye folk. Han er ikke redd for dette. Det betyr også noe for oss.

Avtalen er på tre og et halvt år.

– I Fredrik Torsteinbø får vi også en spiller i sin beste alder nå. Det er også en mann som har gått alle gradene. Fra Hundvåg til Vidar og videre til Sandnes Ulf før han havnet i Hammarby.

LES OGSÅ:Mets skal få høre det

Overrasket over spilletid

Torsteinbø har denne sesongen stort sett vært helt ute i kulden i svenske Hammarby, men den siste tiden har han plutselig figurert i lagoppstillingene igjen. Senest i helgen scoret han.

– Det har overrasket meg også litt, men vår største stjerne har blitt skadet. Da fikk jeg hans plass, sier Torsteinbø.

Tidligere i vår snakket han ut i RA om lysten til å komme hjem og spille for Viking. Han var også klar på at en hengende spissrolle nok kler ham aller best.

Viking mener likevel at det er som kant han skal brukes. Det henger han seg ikke så mye opp i.

– Jeg har ikke snakket så mye med klubben om posisjon. Jeg brukes der jeg brukes og er en mann som alltid setter laget først.

– Viking virker å bygge lag

Han innser at det vil bli ekstremt vanskelig å holde seg.

– Du kan ikke se bort i fra tabellen. Nedrykk er et verst tenkelig scenario og vi må beholde troen på at det kan gå.

Han ser samtidig at spillerne som nå kommer inn kan spille Viking opp igjen om det går galt. Blant disse er hans gamle lagkompis Tommy Høiland.

– Med Tommy tilbake, og andre lokale inn, er det mye som tyder på at Viking bygger lag. Jeg håper jo at noen lokale navn også vil hjelpe med tanke på publikumsinteresse. Går vi ned så skal dette være gode nok spillere til å spille Viking opp igjen, sier Torsteinbø.

Han advarer samtidig mot å tro at det blir enkelt om det skulle skje.

– Det er beintøft i OBOS-ligaen. Det vet jeg etter å ha spilt der. Alle de andre lagene vil slå deg som den største klubben. Slik var det også i Sverige da vi spilte i Allsvenskan med Hammarby. Jeg tror kanskje spesielt det kan være en vanskelig overgang for dem som ikke har spilt der før, sier han.

Først er likevel planen å gjøre et seriøst forsøk på at holde Viking oppe.

– Jeg håper vi skal klare det. Nå ble det i det minste ett poeng mot Sogndal. Samtidig tapte de nærmeste lagene. Dermed er avstanden mindre.

Han er klar for å bidra når serien sparkes i gang igjen 6. august.

– Nå har jeg faktisk hatt influensa og gått på penicillin for ikke så lenge siden. Men jeg har trent for fullt i et par uker og spilt de siste kampene. Men det er god tid til 6. august. Da skal jeg være klar.

Torsteinbø har tidligere spilt med både Tommy Høiland og Zymer Bytyqi i Sandnes Ulf. Han ser fram til å gjenforenes med de to nå.

LES OGSÅ: – I dialog med to-tre spillere

Annonse