Fredrik Torsteinbø kommer gjerne hjem til Viking, og er mer enn åpen for å ta en prat med klubben om en overgang til sommeren. Den allsidige Stavanger-gutten kan bekle de fleste posisjoner offensivt i tillegg til begge backene. Hos Viking er de også åpne for en retur, men det avhenger av flere faktorer. Foto: Hammarby

Torsteinbø åpen for Viking

Fredrik Torsteinbø (26) er helt ute i kulden i Hammarby. Angriperen ser ingen framtid i Sverige og innrømmer at han gjerne hører på om Viking skulle være interesserte i sommer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da den tidligere Vidar-toppscoreren forlot Ulf, til fordel for «Bajen» og Stockholm, fikk han en voldsom opptur og eventyr.

– Jeg tror ikke folk skjønte hvor stor klubb Hammarby er og var knapt nok klar over det selv. Det var 500–600 mann som møtte opp da vi hadde åpen trening en gang. Det er mer enn på de dårlige kampene med Ulf, sier Torsteinbø – som ofte har spilt foran 30.000 på hjemmekampene i storbyen.

LES OGSÅ: Svakeste poengfangst siden 1992

Tror han får dra gratis

Denne sesongen har dog motgangen kommet for fullt.

– Vi skiftet trener. Og så byttet vi formasjon til 4-1-4-1. Da ble min offensive rolle overflødig. Dessuten slår vi mye mer langt, forteller han til RA.

Svensk media har spekulert i at Hammarby ikke vil kreve penger for Torsteinbø dersom han vil flytte på seg i sommer. Selv tror han også det er en mulighet for det.

– Det er ikke noe poeng verken for meg eller klubben at det fortsetter som nå. Da kan de heller slippe til noen yngre krefter. Jeg tror ikke det er usannsynlig at vi kan få til en slik enighet, sier han.

LES OGSÅ: Viking hiver seg på e-sportbølgen

Burchnall får penger til sommerkjøp

I fjor sommer skrev han under på en ny kontrakt, som han har halvannet år igjen av.

– Hva med Viking?

– Det vil alltid være aktuelt for meg. Jeg føler kanskje at jeg burde kommet meg dit tidligere i karrieren. I så måte har jeg noe å bevise, sier han.

– Har du pratet med dem?

– Jeg hadde en dialog før jeg forlenget avtalen i fjor, men har ikke hørt noe fra dem nå, forteller han og sier at han gjerne tar en prat med klubben.

Viking må fort selge Samuel Adegbenro i sommer og da kan Torsteinbø med sin allsidighet blir en gratis erstatter – dersom de har lønnsmidler tilgjengelig.

– Hvis en spiller blir solgt vil sport få lov til å erstatte den spilleren. Det er ikke mitt bord å snakke om spillere, men økonomisk vil et salg gi muligheter, sier daglig leder Eirik W. Henningsen til RA.

LES OGSÅ: Kan tjene ny million på Abdullahi

Burchnall i gang med planleggingen

Sport er imidlertid Ian Burchnalls bord, og briten sier at Torsteinbø kan være aktuell.

– For å være ærlig har jeg ikke fulgt så mye med på han siden han fornyet kontrakten i fjor, men han er en lokal gutt og en god spiller, men vi må se hva vi får brukt for, sier han.

Burchnall er nemlig i gang med planleggingen.

– Vi har laget en oversikt over mulige alternativer for hver rolle og i forskjellige prisklasser. Men nå vet vi verken vet hvem vi mister og eventuelt må erstatte, eller hvor mye vi får til spillerkjøp. Det avhenger veldig av spillersalgene, sier Burchnall.

Torsteinbø kan bekle alle de offensive rollene og har også spilt på begge backene i Sverige. Likevel er han klar på at det er en bestemt rolle han liker aller best.

– Tierrollen er nok der jeg trives aller best. På en måte har allsidigheten min blitt en fiende. Jeg skulle mange ganger ønske jeg ikke var potet.

LES OGSÅ: Ryerson klar til kamp