Det blir nok ikke slike forhold i Sirdal i påsken, men solen kan skinne mellom bygene på torsdag. Foto: Carina Johansen

Torsdag blir «beste» dag på fjellet

Lite sol og stor fare for nedbør i Sirdal og Sauda i påsken. Røldal er optimistiske.

– I dag, tirsdag, blir bra. Torsdag blir nok den beste dagen, selv om det trolig blir noen byger, så kan solen tittet fram innimellom. Ellers blir det ikke noe fantastisk vær i Sirdal denne påsken. Mye regn og skyer.

Temperaturen vil gå mellom noen få plussgrader og noen få minusgrader, sier Anne-Mette Olsen, vakthavende ved Meteorologisk institutt.

Tjørhom og Ålsheia

Tarjei Sporastøyl, daglig leder ved Sirdal skisenter, følger nøye med på værmeldingene.

– I går måtte vi stenge stolheisen på grunn av vind. Været har skiftet hver dag – umulig å vite hva som kommer. Det er god snømengde i bakkene, selv om det minker utenfor løypene. Vi satser på å ha alle heisene åpne i påsken. Det eneste som kan stoppe oss er vind. Vi har utbedret bakkene fra i fjor, og har også boardercross og terrengpark, sier Sporastøyl.

Fidjeland

– Været kan vi ikke gjøre noe med. Uansett er det ikke meldt østavær, som betyr at vind ikke bør være et problem, sier Torbjørn Tjensvold, driftsleder ved Fidjeland skittrekk. Bakkene er de samme som i fjor.

Tjensvold regner med at alle heisene skal gå. Han tror også på snø i høyden. Fidjeland begynner på 650 meter over havet og går helt opp til 900 meter på toppen.

Røldal

Oddvar Bratteteig, daglig leder ved Røldal skisenter er påskeblid.

– Påsken blir bra. Vi tror på sol torsdag og fredag. Røldal er fullbooket. Vi ligger høyere enn mange andre skitrekk, som er en fordel. Toppen vår ligger 1325 meter over havet, sier Bratteteig.

Sauda

– Her er det lite snø, men vi jobber for at alle heisene skal gå. Forholdene er ikke de beste, men søndag snødde det på toppen. Værmeldingene skifter hele tiden, som gjør det vanskelig for oss å planlegge, sier Lars Reidar Fosstveit, daglig leder ved Sauda skisenter.

Gilja

Gilja alpinanlegg er stengt hele påsken. – Det er helt bart. Vi har hatt bedre sesonger, sier driftsleder Idar Gilje.