Filip Ingebrigtsen (t.v.) og storebror Henrik skal begge til OL. Her står de med hver sin EM-medalje. Foto: Heiko Junge/NTB SCANPIX

Toppidrettssjefen bekrefter Ingebrigtsen-uttak

Filip Ingebrigtsen får være med storebror Henrik til OL i Rio. Det bekreftet toppidrettssjef Tore Øvrebø overfor NRK onsdag.

– Filip er invitert. Den beskjeden fikk jeg for kort tid siden, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø, som er glad for at det endelig har ordnet seg for lillebror Ingebrigtsen, til NRK.

– Det er kjempeflott at han er med. Vi har gått og håpet på at dette skulle ordne seg. Det er bra for Norge og det er bra for friidretten generelt at Europa-mesteren på 1500 meter er i det feltet, sier han.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skrev på nettsidene sine tirsdag kveld at det kommer til å bli delt ut ekstraplasser på 1500 meter, i slegge og på 3000 meter hinder for menn samt i sjukamp for kvinner.

Ingebrigtsen har 3.36,21 i år. Det er ett fattig hundredel bak det internasjonale OL-kravet. Han er inne på rankinglisten over dem som får spesialinvitasjon. Broren Henrik som ble bronsevinner på distansen i EM, har vært under det internasjonale kravet med to tideler og er garantert plass.