Krister Hagen (t.v.) og Håvard Blikra er igjen ute på tur med Team Coop, og denne gang er de i Portugal. Foto: Pål Karstensen

Topp ti-plassering for Hagen i Portugal

Krister Hagen leverte en strålende førsteetappe av Alentejo Rundt onsdag, da han kjørte inn til tiendeplass på den kuperte åpningsetappen i Portugal.

Følg RA Sporten på Facebook!

Team Coop åpner sesongen med Volta Ajentejo i Portugal i disse dager, og det er et ritt de har hatt suksess med tidligere. I fjor mistet Krister Hagen sammenlagtseieren på siste etappe, men i et sterkere startfelt i år viste han at han vil være med å kjempe i år igjen med en tiendeplass.

Første etappe fra Portalegre til Castelo de Vide inneholdt én fjerdekategori, to tredjekategorier og én andrekategori-stigning. Sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen beskrev det som den tøffeste etappen i rittet da RA snakket med han tirsdag.

Vi tar en etappe om gangen, men vil naturligvis prøve å vise oss fram på best mulig måte. Første etappe er den mest kuperte etappen med en bakke opp til mål. Det er alltid litt spesielt første gang startnummeret kommer på ryggen og du kjenner duften av varmekrem henger tungt i luften i startområdet, sa han til RA tirsdag.

Rinaldo Nocentini (Sporting Clube de Portugal/Tavira) vant etappen, foran Eduard Prades (Caja Rural) og Carlos Barbero (Movistar). Nykommer Philip Landau ble nummer 55, mens August Jensen ble nummer 61.

LES OGSÅ: Tøff motstand for Team Coop i sesongdebuten