Toogood og Ingebrigtsen enkelt videre

Ingen av Sandnes' medaljehåp hadde nevneverdige problemer med å ta seg videre til lørdagens finale på 1500 meter da NM åpnet fredag.

Christina Maria Toogood fra Sandnes IL er en av medaljekandidatene på 1500 meteren for kvinner, og under fredagens forsøksheat hadde Sandnes-jenta få problemer med å kvalifisere seg til lørdagens finale.

Toogood løp inn til 4,40,64 som holdt til seier i sitt forsøksheat, og tiden var også den beste som ble løpt av de to heatene som ble løpt fredag.

Halvtimen senere var det lagkamerat Jakob Ingebrigtsen sin tur til å løpe 1500 meter, og heller ikke han hadde nevneverdige problemer med å ta seg videre til lørdagens finale.

Ingebrigtsen la seg bakerst det første halvannet minuttet, før han la seg i front og tok kontrollen. Ut på den siste runden satte han i et ekstra gir, og vant kontrollert med god avstand bak til konkurrentene.

– Jeg hadde lyst til å kjøre på litt på den siste runden, for å få en liten gjennomkjøring. Jeg er litt tung i beina etter mye trening, sa han til arrangøren etter løpet.