Torfinn Ingeborgrud (foran) og Lage Nøst malte opp sykkelfeltet utenfor Hotel Atlantic for egen hånd.

Tok malerrullen i egne hender

Torfinn Ingeborgrud i Miljøpartiet de grønne var lei av nestenulykker i dårlige merkede sykkelfelt.

Torsdag formiddag så han seg nødt til å ordne opp selv. Miljøpolitikeren kjøpte inn malerrull og hvitmaling og satte av en halvtime til å merke sykkelfeltet i Olav den Vs gate, utenfor Hotel Atlantic.

- Jeg har lagt merke til at merkingen av mange av sykkelfeltene i sentrum er helt slitt vekk. Slik har det vært i hele høst. Jeg har meldt fra, men ingenting blir gjort, sier Torfinn Ingeborgrud, bystyrerepresentant for Miljøpartiet de grønne, til RA. Med seg som malehjelp hadde han Lage Nøst i Grønn Ungdom.

- Flere nestenulykker

Politikeren kan fortelle om mange farlige situasjoner for syklister som ferdes i trafikken.

- Senest i dag var det en leddbuss som nesten kjørte på meg. Ettersom bilister og bussjåfører ikke ser at det er et sykkelfelt her, oppstår det ofte livsfarlige situasjoner.

Ingeborgrud tok opp saken da tertialrapporten ble lagt fram i bystyret.

- Da vedtok politikerne å heller bruke pengene som var til rådighet på vedlikehold av konserthuset. Vedlikehold av sykkelfeltene ble nok en gang nedprioritert.

Etterlyser flere felt

Ingeborgrud sykler ofte selv, og torsdag lot han sykkelhjelmen være på under det risikable arbeidet med å merke sykkelfeltet.

- Det er jo kommunens ansvar å utføre dette vedlikeholdet. Park og vei er varslet flere ganger, men ingenting skjer. Det er ikke bare vedlikeholdet som er for dårlig. Stavanger kommune har i det hele tatt for få sykkelfelt. Det er ikke godt nok tilrettelagt for syklister i regionen vår, avslutter Ingeborgrud, som slapp unna lovens lange arm under malestuntet.