Tok ledelsen tre ganger – tapte likevel

Viking gikk på sitt tredje strake tap, selv etter å ha tatt ledelsen tre ganger hjemme mot Stord lørdag.

Bilde 1 av 7

Etter at Viking reiste til Sotra for å slå serielederen borte, har ting gått meget tråere for Viking-rekruttene. Laget tapte den påfølgende hjemmekampen mot Øystese, og endte også opp på den tapende siden forrige kamp. Derfor var det et tent Viking-lag som gikk for seier hjemme på SR-Bank Arena lørdag, men et nedrykkstruet Stord skulle ikke gi seg uten kamp.

Mønsterangrep ga Viking ledelsen

Bortelaget skulle tatt ledelsen allerede etter ti minutter, da en dårlig klarering av Daniel Pollen ble dempet på brystet av Jonas Tungeland. Hans skudd ble reddet av Viking-keeper Erik Arnebrott, men returen ble liggende i beina på spissmakker Viktor Smegatta. En kombinasjon av oppofrende forsvarsspill og dårlig angrepsspill gjorde at Stord-spissen bommet på alle tiders mulighet.
Det utnyttet Viking seg av, da et mønsterangrep fra hjemmelaget resulterte i dagens første mål. De mørkeblå vendte spillet flott fra venstre mot høyre, der Harald Nilsen Tangen la ballen videre ut til Adrian Pereira som kom stormende på overlap fra sin backposisjon. Han la flatt inn i feltet, der Thomas Klemetsen Jakobsen hoppet over ballen og Liban Abdi smalt den i mål.

To frisparkperler utlignet Vikings ledelser

1-0 sto seg også til pause, etter en omgang uten den helt store dramatikken. Den hadde lagene nemlig spart til andre omgang, der vi fikk hele seks mål. Stords frisparkkonge Rune Johan Mo scoret omgangens første, da han satte et nydelig frispark over muren og bort i lengste hjørnet. Utligningen var imidlertid av det kortvarige slaget, da Viking tok tilbake ledelsen minuttet senere ved Lasse Egeland.
Med 18 minutter igjen på klokken utlignet så Viktor Smegatta til 2-2, men igjen gikk Viking rett i angrep. Ny spillvending av Viking gjorde at Usman Sale kunne angripe sin back, og det påfølgende innlegget kunne Harald Nilsen Tangen spasere i mål. På dette tidspunktet hadde Viking tatt ledelsen tre ganger, og svart kontant på begge Stords utligninger.
Men den nedrykkstruede gjengen ga seg aldri, og minuttet etter Vikings stortalent satte inn 3-2 var frisparkkongen Mo på pletten igjen. Nok en gang bøyde han et frispark over muren og bort i det lengste krysset for Arnebrott.

– Synes vi taper fortjent

Kun minutter senere Jonas Tungeland fra hele Viking-forsvaret og sendte Stord i ledelsen for første gang, noe som viste seg å bli det avgjørende målet ti minutter før slutt.
– Selv om vi leder tre ganger i dag, synes jeg vi taper fortjent. Igjen. Vi gjør enkle juniorfeil og mister ballen lett da vi skal klare å styre kampen, både på 2-1 og 3-2. Hvis vi ikke er på 100 prosent kan vi tape for alle i ligaen, og i dag ville de vinne mer enn det vi gjorde. Det er bare ikke godt nok, sier trener Thomas Pereira.
Hans sønn Jonas Pereira var blant kampens beste spillere, men kapteinen kunne ikke hindre fire baklengs og nok et tap.
– Det er veldig tungt å gå i garderoben med nok et tap, for det skal ikke gå an å tape en kamp som dette. Vi bør egentlig klare å kontrollere inn seieren da vi får det første målet, og i hvert fall da vi tar ledelsen for andre og tredje gang. Men vi blir for slurverte, gjør for mange feil og får gjentatte overganger mot oss. Det er veldig skuffende, sier kapteinen.

– Ikke mye mer å spille for

Viking-rekruttene gikk for opprykk i årets sesong, og det lå an til en spennende innspurt da Viking slo serieleder Sotra borte. Tre kamper senere er de mørkeblå i ferd med å bli en middelhavsfarer i divisjonen.

– Det opprykket gikk fløyten for lenge siden, og dermed er det ikke så mye å spille for i resten av sesongen egentlig. Vi må fortsette å utvikle de spillerne vi har og gi kamptrening til de spillerne som trenger det. Vi har NM-kampen som er viktig for vår del, men hvis vi ryker der og må vi kalle det for en dårlig sesong, sier trener Pereira.

Tapet gjør at Viking blir liggende på fjerdeplass med 36 poeng på 20 kamper. De mørkeblå kan bli forbigått av Brodd, hvis Midjords stolthet vinner sin kamp søndag. Kampfakta og tabellen finner du her.