To av tre betaler piggdekkgebyret – varsler flere kontroller

De som bor i kommunen er flinkere til å betale enn andre som kjører gjennom kommunen.

Rundt 70 prosent av bilister med piggdekk hadde betalt piggdekkgebyret under en kontroll i Stavanger denne uken.

Det skriver Stavanger kommune på sine nettsider, og legger samtidig til at resultatet er noe bedre enn tallene fra kontroller før jul, som viste at bare halvparten hadde betalt gebyret.

– Vi ser at de som bor i kommunen og kjører her fast er noe flinkere til å betale gebyret enn de som kjører gjennom kommunen. Men også for dem bør det nå være kjent at Stavanger har piggdekkgebyr, sier miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus, og varsler samtidig at det vil komme flere kontroller utover vinteren.

LES OGSÅ: Stadig færre bruker pigger etter at avgiften kom

Dette er andre vinteren med piggdekkgebyr i Stavanger. Også Bergen, Trondheim og Oslo har et slikt gebyr. Bilister som har betalt gebyret i en av byene, kan kjøre uten å betale i de andre, opplyser Stavanger kommune.

Piggdekkgebyret er et ledd i arbeidet med å få renere byluft i Stavanger. Pengene piggbilistene betaler går inn på et klima- og miljøfond. Fra dette bevilger kommunen penger til blant annet pant på gamle vedovner som forurenser mer enn nye ildsteder.

Det er Stavanger parkering som administrerer innkrevingen av piggdekkgebyret for kommunen.

I mars 2018 skrev Statens vegvesen i en pressemelding at det i Oslo er 91 prosent som kjører piggfritt. Tilsvarende tall i Bergen og Stavanger var 86 prosent per mars 2018. Piggfriandelen i Stavanger økte med 11 prosent sammenlignet med i 2017, skrev Statens vegvesen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nå kommer piggdekkavgiften – dette mener folk på gata