Toppidrettssjef i friidrett, Håvard Tjørhom. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix.

Tjørhom vraker ingen fra landslaget

Hvis det skal bli snakk om endringer, blir det utelukkende fordi folk skal inn på laget.

– Sesongen er ennå ikke over, og vi er ennå ikke i mål med neste sesongs modell. Det som er klart er at de ti vi tok ut på laget i fjor, de ble tatt ut med tanke på langsiktighet og OL i Tokyo i 2020. De blir ikke tatt ut av det laget, sier toppidrettssjef i friidrett, Håvard Tjørhom til NTB.

LES OGSÅ: – De er hele regionens gullgutter

Elitelaget bærer da også navnet Team Tokyo og består av Norges Friidrettsforbunds satsingsprofiler.

De ti som er inne på laget er Henrik Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Håvard Haukenes, Karsten Warholm, Sven Martin Skagestad, Sondre Nordstad Moen, Isabelle Pedersen, Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Iuel.

Utvidet?

Selv om ingen skal ut, er ikke laget statisk. Det kan være aktuelt å hente inn flere utøvere. Kvaliteten på utøvere som ikke er på lag og økonomi er faktorer som vil være med på å avgjøre det.

Det er i hvert fall soleklart at en utøver Jonathan Quarcoo er utøvere som har prestert mer enn godt til å komme i betraktning.

– Det jeg kan si om Quarcoo er at han har imponert meg. Han kom inn til VM og presterte sin nest best 200 meter noen gang. Det er kvaliteter jeg setter pris på. I tillegg fikk han samlet seg nyttig erfaring fra U23-EM i Polen. Quarcoo er en løper jeg har sansen for, sier Tjørhom.

LES OGSÅ: «Tidenes lokale friidrettsprestasjon»

Unge talent

En annen utøver som har markert seg er selvsagt Jakob Ingebrigtsen. Han fyller 17 år i september, og selv om han fortsatt er ung er det vel heller ikke utenkelig at han blir landslagsmann allerede til neste år.

Ingebrigtsen har levert jevnt og trutt gjennom hele sesongen og tatt voldsomme tidsmessige steg på flere distanser. Han tok to gull under U20-EM i Italia. Senest onsdag vant et internasjonalt løp i Polen på 1500 meter. (©NTB)

LES OGSÅ: Ingebrigtsen knuste egen aldersrekord